Noul consul general al Ungariei la Cluj-Napoca a primit autorizaţia de funcţionare de la MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consulatul Ungariei la Cluj-Napoca
Consulatul Ungariei la Cluj-Napoca

Noul consul general al Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca, Magdo Janos, a primit, joi, autorizaţia de funcţionare din partea Ministerului Afacerilor de Externe de la Bucureşti, acesta înlocuindu-l în funcţie pe Szilagyi Matyas, al cărui mandat de patru ani a expirat în luna iunie.

Potrivit unui comunicat transmis de Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca, la primirea autorizaţiei de funcţionare a participat şi Füzes Oszkár, ambasadorul Ungariei la Bucureşti.

"Consulul general al Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca, Magdo Janos, a primit, joi, autorizaţia de funcţionare de la autorităţile româneşti la Ministerul Afacerilor Externe. La eveniment a participat şi Füzes Oszkár, ambasadorul Ungariei la Bucureşti, dar şi şeful Directiei generale de consulat al MAE. Noul consul general al Ungariei la Cluj-Napoca a vizitat şi Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti", se arată în comunicat.

Magdo a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că ceremonia de instalare a sa în funcţie va avea loc în 4 octombrie, după care urmează să aibă o serie de întâlniri cu oficialităţile locale şi judeţene din judeţul Cluj, dar şi din celelalte cinci judeţe din Transilvania incluse în aria de responsabilitate a consulatului.

"Mi-am început de joi activitatea în funcţia de consul general. În mandatul meu, obiectivele vor fi dezvoltarea relaţiilor culturale şi economice dintre România şi Ungaria, sprijinirea eforturilor municipiului Cluj-Napoca de a obţine titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020 şi sprijinirea comunităţii maghiare din Cluj", a spus Magdo Janos.

Noul consul general al Ungariei are 42 de ani şi s-a născut în Braşov, unde a şi locuit până în anul 1990, când a plecat în Ungaria. Şi-a făcut studiile la Budapesta şi Bon şi a intrat în Ministerul de Externe al Ungariei în anul 2001, fiind diplomat de carieră.

Magdo a mai deţinut funcţii diplomate la Berlin şi Atena.

Noul consul îl înlocuieşte în funcţie pe Szilagyi Matyas al cărui mandat de patru ani s-a încheiat în luna iunie.

Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 1997.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite