Cluj: Se caută şoferi de camioane militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Se caută şoferi de camioane militare
Cluj: Se caută şoferi de camioane militare

O nouă campanie de angajare a soldaţilor voluntari este în desfăşurare la Centrul Militar Zonal Cluj. Pentru judeţul Cluj sunt disponibile 91 de locuri de militari voluntari, dintre care doar nouă pentru cei aflaţi la prima înscriere

Un loc de muncă sigur la Ministerul Apărării îi atrage pe tot mai mulţi tineri, cu atât mai mult cu cât criza economică limitează locurile de muncă disponibile în mediul privat sau în alte domenii.
La Centrul Militar Zonal din Cluj-Napoca se prezintă în fiecare zi zeci de tineri interesaţi de o carieră militară, până în 28 august  desfăşurându-se o nouă campanie de angajare pentru soldaţi şi gradaţi voluntari.

Pentru această campanie, în judeţul Cluj sunt disponibile 91 de posturi, iar la nivel naţional 1.566 de posturi în domenii precum auto, logistică, infanterie, comunicaţii şi informatică sau artilerie şi rachete. Dintre acestea însă, doar nouă posturi sunt deschise noilor recruţi, celelalte fiind la dispoziţia candidaţilor reuşiţi la recrutarea din luna mai, când numai în judeţul Cluj au rămas 67 de recruţi fără loc. Aceştia sunt aşteptaţi să îşi confirme dosarul şi eventual să-şi modifice opţiunile de angajare.

Se caută şoferi de camioane

Potrivit lct. cmd. Ioan Muntean, de la Biroul Informare - Recrutare Cluj, cele nouă posturi disponibile în unităţile militare din Cluj-Napoca, Dej, Floreşti, Someşeni, Turda şi Câmpia Turzii în domeniul auto sunt oferite tinerilor cu vârste între 18 şi 26 de ani împliniţi în 2009, însă una dintre condiţiile obligatorii este să deţină permis de conducere pentru categoriile B şi C.

Ghinioniştii încearcă la toamnă

Bogdan Rus este din Dej, are 20 de ani şi este absolvent de liceu, secţia mecanică. De la 1 octombrie va primi indemnizaţie de şomer, pentru că nu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă. Împreună cu doi prieteni, a venit astăzi pentru prima dată la Centrul Militar Zonal Cluj pentru a încerca să se angajeze. Niciunul dintre cei trei nu au carnet de conducere pentru categoriile B şi C, aşa că vor reveni în octombrie sau noiembrie, pe când sunt aşteptate noi posturi.
Mihai Florescu are 26 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Ştiinţa Mediului. Spune că ar alege cariera militară pentru siguranţa locului de muncă şi pentru posiblitatea avansării, care îţi poate asigura un viitor promiţător.
Nici el nu are carnet de conducere pentru camioane, iar pentru că anul viitor va depăşi vârsta maximă pentru angajarea ca soldat, singura variantă rămasă sunt posturile de ofiţeri specializate pe Ştiinţa Mediului, despre care nu se ştie dacă şi când vor fi disponibile.
Ioan Marc are 23 de ani şi a absolvit Facultatea de Construcţii, singura specializare pentru care au fost disponibile posturi de ofiţeri în ultimii doi ani. Este singura lui variantă, pentru că nici el nu are carnet de conducere pentru categoria C.

Venituri bune

Candidaţii trebuie să fi absolvit cel puţin ciclul inferior liceal (10 clase) sau o şcoală de arte şi meserii. Veniturile lunare încep de la 1.300 de lei, iar celor din alte localităţi li se suportă până la 50 la sută din chirie. După doi ani vechime, soldaţii pot candida pentru locuri de subofiţeri sau ofiţeri, în cazul în care au absolvit între timp studii superioare.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite