Peste 15.000 de locuri la Universitatea „Babeş-Bolyai”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB) a anunţat, astăzi, că pentru admiterea în noul an universitar, au fost scoase 4.772 de locuri bugetate şi 11.000 cu taxă, la toate facultăţile din cadrul instituţiei de învăţământ.

De asemenea, pentru master, sunt disponibile 3.260 de locuri la buget şi 7.000 la taxă. Pentru doctorat, numărul de locuri cu bursă este de 340, respectiv 396 la taxă. Pentru noul an universitar, UBB a anunţat că va investi în construcţia unui cămin pentru studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), va extinde imobilul în care se află sediul Facultăţii de Geografie şi va cere aprobarea construcţiei noului sediu al Facultăţii de Matematică, în cartierul Grigorescu.

În total, veniturile extrabugetare ale universităţii, au costituit anul trecut 93.802.775 lei, din care taxele de şcolare au reprezentat 82.462.948 lei.
„Se constată un declin demografic şi un venit mai redus al familiilor, ceea ce reprezintă o problemă pentru noul an universitar. Totuşi, UBB este pregătită de această situaţie. Incapacitatea Guvernului, dar şi incapacitatea Ministerului Educaţiei de a gestiona bugetul pentru învăţământ, vor avea un impact puternic asupra universităţilor“, a arătat rectorul UBB, Andrei Marga.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite