Bechtel, chemată în instanţă în „dosarul invizibil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Litigiu Pe rolul Judecătoriei Cluj este un proces în care o firmă de publicitate  solicită o datorie de la compania care construieşte Autostrada. Cu toate că procesul este la al doilea termen, nici firma care a făcut reclamaţia în instanţă, şi nici Bechtel, nu ştiu nimic despre existenţa acestuia.

Judecătoria Cluj-Napoca a amânat de două ori până acum dosarul care are ca obiect cererea de admitere a somaţiei de plată înaintată de ClipArt Advertising SRL, firmă clujeană de publicitate aflată în insolvenţă, împotriva debitorului Bechtel International SRL, companie care construieşte Autostrada Transilvania. Nici reprezentanţii societăţii ClipArt Advertising SRL şi nici cei ai lichidatorului judiciar al firmei de publicitate, SC Ultralex SPRL Bistriţa, nu pot preciza exact cine s-a adresat instanţei.

Părţile se judecă fără să ştie

„Noi ne ocupăm de insolvenţa societăţii ClipArt Advertising, dar eu nu văd la dosar nicio somaţie, niciun act din care să reiasă că cei de la Bechtel au ceva datorii şi nu au făcut plata”, a declarat Flore Pop, din partea lichidatorului Ultralex SPRL Bistriţa. Cu toate acestea, nici reprezentanţii ClipArt nu îşi aduc aminte ca cei de la Bechtel să aibă vreo restanţă faţă de ei.
„Existau nişte datorii pe care cei de la Bechtel le aveau faţă de ClipArt Advertising. Dar au fost achitate. Însumau puţin peste 1.000 de lei, dar au fost achitate la începutul acestui an. Eu nu ştiu ca firma, care oricum e în insolvenţă, să fi solicitat instanţei să admită vreo somaţie de plată”, a declarat una dintre persoanele care se ocupă de contabilitatea firmei ClipArt Advertising, care a preferat să rămână anonimă. Patronul firmei Bogdan Petri este plecat momentan în concediu, neputând fi contactat.

Bechtel, pârâtă în trecut la prefect

Totodată, reprezentanţii Bechtel International susţin că nu sunt la curent cu nicio datorie faţă de companii clujene. „Este pentru prima dată când aud despre această firmă şi despre dosarul cu pricina”, a precizat Bogdan Sgârcitu, purtătorul de cuvânt al americanilor de la Bechtel. Reprezentanţii casei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, cei care se ocupă de problemele legale ale companiei Bechtel, nu au răspuns până la închiderea ediţiei la solicitarea „Adevărul” referitoare la dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Următorul termen în dosarul clujean a fost fixat pe data de 9 septembrie 2011. Magistraţii clujeni au amânat cauza săptămâna trecută,  din cauza neprezentării creditorului ClipArt Advertising. Potrivit legislaţiei, procesul în care Bechtel este chemată în judecată poate continua, dacă judecătorul încuviinţează acest lucru.
La 19 iunie, mai mulţi directori de firme din Cluj şi din Sălaj au acuzat public la Prefectura Cluj compania americană Bechtel de neplata unor facturi, care în unele cazuri se ridicau în unele cazuri chiar şi la câteva milioane de euro. Datoriile ar fi fost acumulate pe parcursul mai multor luni în contul lucrărilor subcontractate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite