Cluj: 300.000 de euro pentru atacul câinelui agresiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: 300.000 de euro pentru atacul câinelui agresiv
Cluj: 300.000 de euro pentru atacul câinelui agresiv

Procesul a fost din nou amânat, pentru că stăpânul animalului este bolnav

Proprietarul câinelui care a muşcat cu brutalitate un copil de numai trei ani a cerut din nou amânare la Judecătorie şi la cel de-al doilea termen. Avocatul lui Dan Cenan a susţinut că acesta este bolnav.

Părinţii lui Vlăduţ Ţicrea, băieţelul salvat din colţii animalului, în luna ianuarie 2009, au prezentat instanţei pretenţiile pentru incidentul din iarnă. Monica şi Rareş Ţicrea s-au constituit în parte civilă şi solicită proprietarului animalului suma de 300.000 de euro şi 10.000 de euro pentru serviciile avocatului.

În seara de 17 ianuarie, Vlad Ţicrea a fost atacat de Sunny, câinele vecinului Dan Cenan, chiar în faţa blocului spre care se îndrepta însoţit. Proprietarul se afla în preajma câinelui fără botniţă şi fără lesă şi le spusese părinţilor să fie liniştiţi. Scos cu greu de tată din colţii animalului, copilul a fost operat la Cinica de Neurochirurgie. În prezent se simte ceva mai bine şi face tratamente de recuperare.

Avocatul ne-a mai spus că toate încercările de conciliere cu părinţii micuţului au eşuat.

Pentru că nu a încercat să oprească animalul, OUG 55 din 2002 prevede pentru proprietarul câinelui o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare.

Procurorii clujeni au mai deschis un dosar asemănător, în luna mai, după ce alt rottweiler a muşcat o fetiţă de 10 ani, în Cartierul Mărăşti. Câinele se afla legat la intrarea în bloc, unde fetiţa a încercat să-l atingă, gest care a costat-o mai multe cusături chiar pe faţă.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite