Sorin Cârţu: „Cam aşa îmi doresc să joace CFR“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Sorin Cârţu, a declarat, duminică, după victoria din meciul cu FC Braşov, scor 4-0, că jucătorii săi au evoluat cum îşi doreşte şi că era bine dacă golurile de la această confruntare ar fi fost împărţite şi pentru partidele anterioare. 

Dacă ne uităm după scorul de pe tabelă se poate spune că a fost o descătuşare a echipei. Era bine dacă aceste patru goluri le împărţeam şi în celelalte meciuri.

Mă tot gândesc la meciul cu Târgu Mureş (n.r. - scor 1-2), pe care l-am pierdut dintr-un ghinion fantastic, iar cu Universitatea Cluj am jucat din nou foarte bine (n.r. - scor 1-1).

La 1-0 a avut şi FC Braşov o ocazie mare, dar nu cred că schimba soarta meciului, pentru că am ajuns foarte uşor în faţa porţii. Meciul a avut două momente psihologice, ratarea lui Voicu şi eliminarea lui Marc.

Noi am gestionat bine aceste momente. Cam aşa îmi doresc să joace CFR. Nu poţi câştiga un campionat decât cu foarte multă şansă dacă joci e contraatac“, a spus Cârţu.

Sorin Cârţu a precizat că a încercat să ruleze jucătorii la partida cu FC Braşov. "De Zerbi nu poate să joace mai mult de 20-30 de minute, mi-a şi spus asta, el a venit aici accidentat şi trebuie în primul rând să se pună la punct cu pregătirea fizică.

Am încercat să rulez jucătroii. Bastos a intrat titular şi Hora mi-a plăcut mult în meciul cu AS Roma, a alergat foatre mult, peste 10 kilometri. Pe Nuno Claro l-am pedepsit după meciul cu Târgu Mureş, i-am şi spus că un jucător de experienţa lui trebuia să trateze altfel acea fază (n.r- faza de la golul de 2-1 al oaspeţilor).

Apoi l-am pedepsit şi pe Stăncioiu pentru meciul cu Universitatea Cluj, nu avea voie să ia gol peste el la primul şut pe spaţiul porţii, cu toate că a fost vorba de Claudiu Niculescu", a adăugat el, menţionând că acum se gândeşte că echipa sa va disputa nouă meciuri în decurs de 27 de zile.

Cârţu a făcut şi o ironie la adresa fostului tehnician al CFR Cuj, Andrea Mandorlini, spunând că l-a folosit pe Piccolo deoarece i-a fost frică de Mandorlini.

"S-a interpretat greşit cu bicicliştii, poate eu mai nuanţez, dar depinde fiecare cum interpretează", a mai spus el, făcând referire la declaraţia sa de la 1 octombrie, când a afirmat că Mandorlini a adus la Cluj "mulţi biciclişti şi i-a prezentat ca şi conducători de Ferrari".

Sorin Cârţu a subliniat că nu i-a luat locul lui Mandorlini, ci a luat locul de antrenor principal al echipei CFR Cluj. "Pe Piccolo l-am introdus în teren pentru a-i da puţină încredere", a menţionat el.

Formaţia CFR Cluj a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (2-0), echipa FC Braşov, într-un meci din etapa a X-a a Ligii I, în care de la oaspeţi a fost eliminat portarul Traian Marc, în minutul 34, şi gazdele au ratat un penalti. Golurile au fost marcate de Bastos '18, Cadu '36 (penalti), Traore '49 şi De Zerbi '73.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite