Baschetbalistul Cătălin Burlacu, suspendat trei luni pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul echipei naţionale de baschet masculin şi component al campioanei CSU Ploieşti, Cătălin Burlacu, a fost suspendat de Agenţia Naţională Anti Doping (ANAD) pentru trei luni, fiind depistat pozitiv în urma unui test antidoping efectuat pe 15 aprilie.

Burlacu, devenit recent campion al României cu Asesoft Ploieşti, a fost depistat pozitiv în urma unui control efectuat în luna mai, înaintea unui meci din playoff. Baschetbalistului de 31 de ani i-a fost administrat un medicament care conţinea o substanţă interzisă, medicul echipei fiind de asemenea găsit vinovat. Acesta a fost suspendat pentru o perioadă de 4 ani.

"Noi milităm pentru un sport curat şi vrem să oferim modele pozitive pentru copiii noştri", a declarat Carmen Tocala, preşedintele FR Baschet.

Burlacu a fost ales în 2008 cel mai bun baschetbalist român şi a cucerit cinci titluri naţionale în carieră, două cu West Petrom Arad şi trei cu Asesoft Ploieşti.

După jucarea meciurilor trei şi patru din cadrul finalei Diviziei A la baschet masculin, între CSU Ploieşti şi „U" Mobitelco Cluj, au fost prelevate câte 10, respectiv 9 probe, de la jucătorii din fiecare echipă participantă. Rezultatele sunt aşteptate din partea ANAD în aceste zile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite