Cluj: 2.000.000 de euro pentru stoparea alunecărilor de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: 2.000.000 de euro pentru stoparea alunecărilor de teren
Cluj: 2.000.000 de euro pentru stoparea alunecărilor de teren

Consilierii locali sunt solicitaţi să avizeze cheltuirea a aproape zece milioane de lei pentru consolidări. Zonele vizate sunt drumul care duce din Mănăştur spre Făget, precum şi străzile Uliului şi Valea Seacă.

Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca va dezbate mâine oportunitatea alocării a peste două milioane de euro pentru realizarea unor lucrări de consolidare în trei zone afectate de alunecări de teren.

Cea mai importantă lucrare este cea care vizează consolidările din zona drumului care leagă cartierul Mănăştur de zonele de agrement Sfântul Ion şi Făget. Potrivit proiectului de hotărâre a CL, drumul este afectat în mai multe zone, înregistrându-se denivelări de peste 50 de centimetri, precum şi deplasări de până la zece centimetri ale dalelor de beton.

Lucrările vor dura 11 luni

„Investiţia presupune asigurarea stabilităţii versantului, aducerea sistemului rutier la parametrii tehnici corespunzători şi scurgerea apelor de suprafaţă şi subterane”, se mai menţionază în referatul supus spre aprobare, care mai precizează că drumul ar putea fi utilizat, după consolidare, drept variantă pentru ieşirea din Cluj-Napoca spre Oradea. Potrivit studiului de fezabilitate efectuat de societatea Drumconstruct SRL, valoarea totală a lucrărilor este de 7.502.410 lei (1.773.703 de euro), iar investiţia va fi realizată în termen de 11 luni, dintre care cinci luni pentru drumul spre Sfântul Ion, iar restul de şase luni pentru strada Făget.

Strada Uliului, modernizată

Lucrări similare sunt propuse şi pentru strada Uliului, din cartierul Grigorescu, unde, în termen de patru luni, ar trebui consolidat versantul în dreptul imobilelor aflate la numerele 78 - 80, costul investiţiei fiind estimat la 1.142.591 de lei (270.129 de  euro). „ Zona este cunoscută ca o zonă cu alunecări de teren. După realizarea lucrărilor de consolidare, se va moderniza strada şi astfel se va încuraja extinderea construcţiilor de locuinţe”, se menţionează în referatul care va fi dezbătut de consilierii locali.

Pod nou în Baciu

Pe strada Valea Seacă, din Baciu, vor fi consolidate malurile pârâului Popeşti, iar drumul şi podul aflate în zonă vor fi reabilitate. Valoarea investiţiei, care ar urma să fie realizată pe parcursul a trei luni, este de 1.659.540 de lei (396.860 de euro).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite