Consiliul Judeţean Cluj acordă ajutor financiar companiilor aeriene care deschid rute noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca
David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca

Consiliul Judeţean Cluj va acorda ajutor financiar companiilor aeriene pentru deschiderea de rute noi de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, spre destinaţii precum Bruxelles, Berlin sau Dublin, suma totală depăşind 5 milioane de euro în următorii cinci ani.

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că ajutorul financiar va fi acordat de Consiliul Judeţean Cluj, din bugetul judeţului, şi a fost aprobat de Comisia Europeană.

"Comisia Europeană a aprobat acordarea unui ajutor financiar din partea Consiliului Judeţean Cluj pentru companiile aeriene care deschid noi rute de plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, suma totală depăşind cinci milioane de euro în următorii cinci ani. Vom lansa, în 20 august, procedura de selecţie a ofertelor pentru primele rute - Bruxelles Sud Charleroi şi Dusseldorf, urmând să continuăm apoi cu Alicante, Torino, Dublin, Berlin, Budapesta şi Amsterdam. Estimăm că primele curse vor deveni operaţionale în ianuarie 2013", a spus Ciceo, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, ajutorul financiar va fi acordat ca o subvenţie directă operatorilor aerieni şi nu va depăşi 14 euro pe pasager îmbarcat în primul an de activitate pe rutele respective, urmând să scadă ulterior în fiecare an.

"Compania aeriană care va opera o rută finanţată prin schema de ajutor va trebui să facă acest lucru încă 2,5 ani fără ajutor financiar după expirarea perioadei de cinci ani. Aceste noi rute vor duce la creşterea numărului de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca", a afirmat Ciceo.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că rutele au fost selectate în urma solicitărilor venite din partea mediului de afaceri, a companiilor aeriene, a aeroporturilor partenere şi a pasagerilor interesaţi.

"Există un mare interes pentru astfel de rute, în special pentru o legătură directă Cluj-Napoca - Bruxelles", a spus Uioreanu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite