Două femei, văduve de foşti piloţi prăbuşiţi cu MIG-uri de la Câmpia Turzii, au murit azi într-un carnagiu pe DN1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident de circulaţie a avut loc astăzi pe DN1, în zona localităţii Cornu. În urma accidentului rutier, Iulia Popa, soţia căpitan-comandorului Sorin Popa, prăbuşit la manşa unui MIG de la Câmpia Turzii în septembrie 2003, şi Claudia Chiriţă, soţia căpitan-comandorului Laurenţiu-Nicolae Chiriţă, prăbuşit în noiembrie 2010 în apropiere de Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi-au pierdut viaţa.

ORA 17.50

Cele două femei moarte în accidentul rutier de la DN1 erau soţiile a doi foşti piloţi care şi-au găsit sfârşitul în accidente aviatice produse în apropiere de Câmpia Turzii.

ORA 12.15

Din primele informaţii ale poliţiei, şoferul unui autoturism marca Renault care se deplasa pe direcţia Ploieşti-Braşov a adormit la volan şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism Nissan care se deplasa regulamentar pe celălalt sens de mers. Ambii şoferi au decedat. O a treia victimă, care se afla în Nissan, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

image
image
image

ORA 11.55

Două autoturisme s-au lovit frontal, iar o femeie de 30 de ani şi un bărbat de aproximativ 50 de ani au decedat pe loc. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Marina Dinu, a treia victimă a fost încarcerată şi i s-a acordat primul ajutor. În zonă, se circulă pe o singură bandă.

Văduve de eroi

Plutonierul adjutant Claudia Chiriţă a fost soţia căpitan-comandorului Laurenţiu-Nicolae “Kiru” Chiriţă, unul dintre cei mai experiementaţi piloţi ai Forţelor Aeriene Române, în serviciul Flotilei 71 Aeriene Câmpia Turzii. Aflat la manşa unui aparat de zbor MIG 21 LanceR, el s-a prăbuşit în 1 noiembrie 2010 la Călăraşi, în judeţul Cluj. Avionul cu dublă comandă, în care se mai afla şi căpitan-comandorul Sorin Avram, s-a prăbuşit pe un câmp, la aproximativ 8 minute de la decolare. Prăbuşirea a fost urmărită chiar din turnul de control al Flotilei 71 Aerieană Câmpia Turzii, acolo unde Claudia Chiriţă era controlor de trafic aerian şi era de serviciu în cumplita zi. La contactul cu solul, avionul a luat foc, cei doi piloţi pierzându-şi viaţa pe loc.

Ulterior incidentului, soţia căpitan-comandorului Laurenţiu-Nicolae „Kiru” Chiriţă, la rândul ei cadru militar la baza militară din Câmpia Turzii, a fost înaintată în gradul de plutonier adjutant şi i-a fost oferită funcţia de operator al controlului de trafic aerian a Flotilei 71 Aeriene Câmpia Turzii.

Procurorii clujeni au stabilit recent că accidentul aviatic s-a produs pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Astlfe, o pală de vânt ar fi dus la dezechilibrarea aparatului de zbor, care nu a mai putut fi redresat, în ciuda încercărilor piloţilor. Avea 40 de ani.

Claudia şi Laurenţiu Chiriţă aveau împreună un băieţel de 8 ani.

A rămas văduvă din cauza defecţiunilor la aparat

Cealaltă femeie care şi-a pierdut viaţa astăzi, Iuliana Popa, era soţia fostului căpitan-comandor Sorin Popa, tot de la Flotila 71 Aerieană Câmpia Turzii, decedat pe 26 septembrie 2003, în urma unei alte tragedii aviatice. Avionul cu simplă comandă MIG 21 LanceR pe care îl pilota s-a prăbuşit la Viişoara, judeţul Cluj, la scurtă vreme de la decolare pe fondul unor defecţiuni tehnice, raportate de pilot superiorilor săi încă de la primele minute de la decolare. Cauza oficială a accidentului a fost stabilită ulterior ca fiind dezorientarea spaţială. Căpitan-comandorul Sorin Popa avea 42 de ani.

Iuliana Popa a avut cu Sorin Popa doi copii. Fata are astăzi 25 de ani şi băiatul 22 de ani.

<!--[if gte mso 10]>

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite