Clujenii au marcat ziua de naştere a lui Matia Corvin prin eliberarea de porumbei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Matei (foto: adevarul)
Casa Matei (foto: adevarul)

Zeci de porumbei au fost eliberaţi, sâmbătă, în faţa Casei Matei din Cluj-Napoca, pentru a marca ziua de naştere a fostului rege al Ungariei, Matia Corvin.

Preşedintele Fundaţiei „Amaryllis", Arnold Macalik, a declarat, sâmbătă, că programul manifestărilor de aniversare a naşterii lui Matia Corvin mai cuprinde o seară de dans renascentist, dar şi o slujbă religioasă la o biserică romano-catolică din Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

„De 20 de ani, Fundaţia «Amaryllis» sărbătoreşte Zilele Corvinene, în cinstea aniversării naşterii la Cluj a fostului rege al Ungariei Matia Corvin, în 23 februarie 1443. Sâmbătă, la ora 12.00, am eliberat câteva zeci de porumbei în faţa Casei Matei, unde s-a născut fostul rege al Ungariei. Porumbeii exprimă libertate, o stare de pace care ar fi foarte bine să guverneze oraşul. În Casa Matei va avea loc, în cursul serii, o serată de dans renascentist cu formaţii din Budapesta, Bucureşti, Carei şi Cluj", a spus Macalik.

La manifestare au participat peste o sută de elevi maghiari care au cântat cântece despre Matia Corvin.

Duminică va avea loc o slujbă religioasă de aniversare la o biserică romano-catolică din Cluj, unde se vor trage clopotele. Tot cu ocazia aniversării zilei de naştere a lui Matia Corvin, conducerea UDMR Cluj a depus coroane de flori în faţa Casei Matei şi la statuia fostului rege al Ungariei din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Fundaţia „Amaryllis" a fost înfiinţată în 1992 şi are ca scop „promovarea moştenirii spirituale a lui Matia Corvin în oraşul său natal".

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite