Ziua ZEN (Ziua Educaţiei Nonformale), la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) organizează astăzi, 20 mai, Ziua ZEN. Evenimentul este organizat în Săptămâna Europeană a Tineretului (15-21 mai) şi subliniază importanţa metodelor de educaţie nonformală în raport cu dezvoltarea personală a tinerilor.

Pornind de la principiul conform căruia „Învăţarea este eficientă şi rapidă atunci când este participativă", vor fi organizate trei zone de lucru diferite: infopoint (punct de informare), ateliere pentru tineri şi ateliere pentru copii la care implicarea activă a participanţilor va fi esenţială.

La punctul de informare vor fi oferite informaţii despre educaţia nonformală, precum şi despre Programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene care promovează dezvoltarea tinerilor prin metode nonformale.

Micii participanţi la eveniment vor  fi întâmpinaţi cu activităţi educative precum atelier de reciclare şi reutilizare, jocuri (cursa cu obstacole) sau atelier de facepainting.

Crearea de portofele din cutii de lapte, jonglerii, brainstorming legat de reciclare şi reutilizarea lucrurilor sunt câteva din ateliere pregătite pentru tinerii clujeni.

Pe parcursul zilei, patru echipe formate din câte cinci elevi de la Liceul pentru Deficienţi de Vedere vor fi prezente în Piaţa Muzeului promovând educaţia nonformală printr-o metodă inovativă.

Ziua ZEN este un eveniment organizat în cadrul proiectului „Our children, our future" coordonat de CVCN şi susţinut de Comisia Europeană prin intermediul Programului Tineret în Acţiune.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite