„U“ Mobitelco, zero bani pentru titlu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionii au sărbătorit cucerirea trofeului în apa Someşului
Campionii au sărbătorit cucerirea trofeului în apa Someşului

„U" Mobitelco Cluj a pus capăt hegemoniei de şapte sezoane a celor de la Asesoft Ploieşti, cucerind marţi seară titlul de campioană, după o pauză de 15 ani.

Bucuria a fost sublimă. Imediat cum s-a terminat partida, sute de fani au pătruns pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian" din Cluj, pentru a sărbători alături de favoriţi. Apoi, aşa cum conveniseră înainte, baschetbaliştii au „udat" titlul cu o baie în Someş, sub priviriile suporterilor, care scandau: „Campionii, campionii, olé, olé, olé!". Performanţa echipei antrenate de Marcel Ţenter nu va fi, însă, în niciun fel răsplătită de către Federaţia Română de Baschet. Nu obţinem niciun leu, dar am câştigat glorie, respect şi simpatia suporterilor acestei echipe frumoase", a spus Mircea Cristescu, preşedintele executiv al ardelenilor.

Buget de 600.000 de euro în sezonul precedent

Mobitelco Cluj a câştigat campionatul chiar dacă a avut un buget de doar 600.000 de euro. Spre exemplu, ELBA Timişoara s-a bazat pe un milion de euro, dar parcursul bănăţenilor în campionat a fost dezastruos. În schimb, ardelenii nu ştiu pe ce sume se vor baza de acum înainte. Astfel, jucători ca Dykes, Krstanovici sau Cuici, care au salarii lunare de aproximativ 10.000 de euro, vor fi greu de păstrat la Cluj. „Rămâne de văzut pe ce strategie ne vom baza şi în ce măsură vom reuşi să păstrăm nucleul de jucători. Vom vedea în ce cupă europeană ne vom înscrie", a mai spus Cristescu.

Morris, noua vedetă a Clujului

În luna februarie, „U" Mobitelco avea nevoie urgentă de un coordonator de joc. Ţenter a apelat la relaţiile sale şi, prin intermediul unor agenţi, a găsit ce căuta. Tyler Morris, pe atunci component al Universităţii din Boston, a fost chemat la Cluj pentru a da probe de joc. Americanul a venit fără să stea pe gânduri, iar ascensiunea sa a fost una fulminantă. Acum este erou. „Mă simt excelent la Cluj şi mi-aş dori să rămân. Îmi plac mult oamenii, mentalitatea şi pasiunea lor pentru sport. Înainte să vin aici auzisem doar de Ghiţă Mureşan", a spus Morris.

Inedit despre Tyler Morris

- Americanul măsoară doar 178 de centimetri
- Nu este căsătorit, n-are nici prietenă şi a venit singur în România
- Este un om simplu, fără capricii specifice străinilor care vin să joace baschet în România.
- Merge cu taxiul la antrenamente pentru că n-are maşină
- Este un fan al mâncărurilor tradiţionale româneşti, preferata sa fiind ciorba de perişoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite