Zeci de vârstnici solitari şi izolaţi din Apuseni primesc asistenţă gratuită la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârstnicii din comuna clujeană Iara vor avea un sprijin calificat
Vârstnicii din comuna clujeană Iara vor avea un sprijin calificat

Primăria Comunei Iara a anunţat încheierea unui program finanţat cu fonduri europene, care a permis acordarea de sprijin social şi medical unor persoane vârstnice.

Proiectul a fost finanţat cu fonduri PHARE, componenta de coeziune economică şi socială 2004, totalizând 118.000 de euro.
Proiectul „Oameni ajută oameni” a vizat incluziunea socio- familială a persoanelor vârstnice din Comuna Iara, prin crearea unui centru care acordă servicii de îngrijire şi asistenţă la domiciliu.


Potrivit Petruţei Bichiş, responsabil de proiect, au fost selectate 11 persoane, care au fost apoi angajate special pentru această activitate. Majoritatea sunt îngrijitori, dar în schemă au fost integraţi asistenţi sociali şi medicali, un kinetoterapeut, un psiholog şi un şofer.


În urma unei acţiuni de depistare a persoanelor cu nevoi, au fost identificate un număr de 51 de persoane vârstnice, majoritatea care trăiesc singuri în zone mai izolate. "Odată cu încheierea finanţării asigurate de fondurile europene, toţi angajaţii au fost preluaţi de Primărie", ne-a mai spus Bichiş.
Proiectul a fost demarat după ce autorităţilelocale au observat că există mai multe persoane care necesită asistenţă şi îngrijire.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite