Zeci de mii de credincioşi vor asalta Mănăstirea Nicula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi, duminică, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, să se roage la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bogdan Ivanov, a declarat că slujbele religioase pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului vor începe vineri, iar sâmbătă seară icoana făcătoare de minuni va fi scoasă în curtea mănăstirii şi va avea loc înconjurul bisericii.

"Aşteptăm să participe la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula zeci de mii de pelerini. Pentru aceştia vor fi pregătite şi porţii cu sarmale de post, conform tradiţiei. Slujbele religioase privind sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului vor începe la Nicula încă de vineri, iar în seara de sâmbătă icoana făcătoare de minuni va fi scoasă în curtea mănăstirii şi va avea loc înconjurul bisericii", a precizat Ivanov pentru Mediafax.

Potrivit programului oficial al manifestărilor, duminică, slujba de Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu PS Irineu Bistriţeanul, episcop vicar al Mitropoliei Clujului. La slujbă ar putea asista şi mitropolitul Bartolomeu, dacă starea sa de sănătate va permite acest lucru.

Pentru desfăşurarea în condiţii de maximă securitate a manifestării religioase de la Mănăstirea Nicula, aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile din Cluj-Napoca vor asigura măsurile de ordine publică în zonă.

Jandarmii vor fi prezenţi, de vineri, atât pe traseele de afluire/defluire, cât şi în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia, pentru evitarea producerii oricăror fapte antisociale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite