Cluj: Zeci de şcoli nefinalizate în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Zeci de şcoli nefinalizate în judeţ
Cluj: Zeci de şcoli nefinalizate în judeţ

Lucrările de construcţii la 52 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Cluj nu pot fi finalizate până la începutul anului şcolar, din cauza lipsei banilor.

„La nivelul judeţului Cluj, avem 52 de unităţi de învăţământ unde nu s-au finalizat lucrările, suma totală necesară finalizării fiind de 70 de milioane de lei. În multe şcoli, lucrările au fost oprite, cum este cazul şcolilor din localităţile Aşchileul Mare, Dăbâca, Ciurila. Suntem în urmă cu plata lucrărilor restante. Ar fi foarte bine dacă s-ar finaliza lucrările până la sfârşitul lui octombrie-începutul noiembrie şi să tăiem panglica”, a spus inspectorul şcolar general adjunct, Peter Tunde.

Peter Tunde a precizat că în 29 de cazuri este vorba despre lucrări noi de investiţii, iar în restul este vorba despre reparaţii capitale. „Banii trebuie să vină de la Ministerul Educaţiei şi am înţeles că se vor aloca sumele pentru finalizarea lucrărilor. S-au cerut date la minister de ce sumă avem nevoie până la finalizarea lucrărilor”, a mai afirmat inspectorul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite