Zece minţi strălucite vor vorbi la Cluj nouă ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima ediţie locală a avut loc în 21 mai
Prima ediţie locală a avut loc în 21 mai

Zece profesionişti în zece domenii diferite se pregătesc să inspire la acţiune publicul de la cea de-a doua ediţie a TEDxCluj. Fiecare dintre ei va avea la dispoziţie 18 minute pentru un discurs sau un mini-spectacol memorabil, tema acestei ediţii fiind ”TEDxCluj - Te inspiră la acţiune”.

Conferinţa este un eveniment anual unde unii dintre cei mai mari gânditori şi lideri locali şi nu numai sunt invitaţi să-şi împărtăşească ideile care îi pasionează printr-un discurs de 18 minute. Aceste discursuri acoperă o paletă largă de subiecte: ştiinţe, arte, design, politică, educaţie, cultură, afaceri, problematici globale, tehnologie, dezvoltare şi entertainment.

„La această ediţie, care va avea loc în 12 noiembrie la hotelul City Plaza vor vorbi psihologul Daniel David, care va vorbi despre autodescoperire şi autorealizare, Ioan Bocşa, care le va arăta participanţilor cum l-au modelat strămoşii, Adrian Hădean va fi „bucătarul social”; Rached Daoud le va explica cum se împacă fizica şi cercetarea medicală cu literatura şi filosofia mistică, Cristian Gog îi va lăsa pe toţi fără cuvinte printr-un spectacol de mentalism, Dana Simu îi va învăţa de ce e esenţial să ai grijă de trup, iar Radu Preda le va aminti de suflet. Constantin Asăvoaie le va prezenta o poveste de viaţă cum nu s-a mai auzit, Cristian Luchian le va prezenta culisele teatrului contemporan, ir Cor Geertsma va ţese povestea TEDxCluj 2. Toate acestea se vor întâmpla timp de nouă ore, în faţa unei audienţe formate din 129 de persoane selectate“, potrivit organizatorilor.

Pentru a participa la eveniment, doritorii se pot înscrie pe site-ul www.tedxcluj.com până vineri. 129 dintre ei vor fi selectaţi în aşa fel încât să se asigure un public cât mai variat – antreprenori, manageri, oameni de ştiinţă, creativi, filantropi, studenţi de top şi tineri profesionişti. Participanţii vor plăti o taxă de 170 de lei de persoană, în care sunt incluse: accesul la întregul eveniment, prânzul, cocktailul şi pauze de cafea.

„Prima ediţie, desfăşurată în primăvară, s-a bucurat de o popularitate peste aşteptările noastre. Am ţinut cont de sugestiile primite de la participanţi şi sperăm să nu dezamăgim pasionaţii TED nici la această ediţie”, a declarat Cristian Dascălu, curatorul conferinţei.

TEDxCluj este un eveniment non-profit, organizat voluntar de o echipă de şase tineri profesionişti. Conferinţa se desfăşoară bilingv, în limbile română şi engleză, şi va fi preluată pe platforma video internaţională a evenimentelor TEDx. Prima ediţie TEDxCluj, cu tema „Viziunea Clujului”, s-a desfăşurat în luna mai 2010 şi a beneficiat de prezenţa a nouă vorbitori şi o audienţă formată din 99 de oameni influenţi, cărora li s-au adăugat jurnalişti şi bloggeri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite