Zece locuri din Transilvania care au uimit lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheile Turzii (foto: cluj.travel)
Cheile Turzii (foto: cluj.travel)

Mai multe obiective turistice din Transilvania au ieşit în evidenţă în ultimii ani prin includerea în diverse topuri ori selecții mondiale, selecţii realizate de publicații celebre.

Site-ul cluj.travel a făcut un top 10 locuri din Transilvania care s-au remarcat în ultimii ani şi au fost menţionate de publicaţii de prestigiu. În clasament au fost incluse castele, rute de drumeție şi sate arhaice.  Din top fac parte două locuri din judeţul Cluj, Cheile Turzii şi Pădurea Hoia-Baciu.

Cheile Turzii. Seria de volume de călătorie editată în 2007 de National Geographic Traveler sub titlul „Călătorii pentru o viață - 500 de locuri unice", include printre destinațiile selectate și Cheile Turzii: „La sud de Cluj începe drumul care vă poartă prin abruptele chei ale Turzii, pline de peșteri în care locuiau odinioară oameni, în zorii preistoriei, decorate cu turnuri naturale din piatră și cu arcade". 

Pădurea Hoia-Baciu. Revista americană de călătorii „Travel+Leisure" a inclus în numărul din octombrie 2012 zona Hoia-Baciu într-o listă a celor mai „bântuite" păduri din lume. „Hoia-Baciu din Transilvania are o faimă nedorită de mai bine de o jumătate de secol. Locuitorii din jurul ei susțin că pădurea - care are în centru o poiană de formă circulară - este un portal, iar cei care îl trec nu se mai întorc niciodată. Cine supraviețuiește povestește că pe timpul petrecut în pădure a avut stări de agitație și rău. Cu toate că altădată erau drepți și înalți, copacii sunt acum răsuciți în noduri", scrie, lapidar, revista americană.

Mai multe despre cele două obiective din judeţul Cluj, dar şi despre restul locurilor din top 10 AICI

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite