Zece filme vor fi proiectate în aer liber la Mănăştur Open Air în cadrul TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poriectile vor avea loc in cartierul Manastur
Poriectile vor avea loc in cartierul Manastur

Zece filme vor fi proiectate în aer liber, în perioada 3 -12 iunie, la Mănăştur Open Air, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care începe, vineri, la Cluj-Napoca, fiind prima dată când evenimentul se extinde în cartierele oraşului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii TIFF, în perioada 3 -12 iunie organizatorii evenimentului îşi propun să facă festivalul cât mai prezent în Cluj-Napoca, prin extinderea lui şi într-unul din cartierele clujene. Publicul vizat este reprezentat în acest an de locuitorii cartierului Mănăştur.  Ei vor avea ocazia ca, în fiecare seară a festivalului, de la ora 22.00, să urmăreasca proiecţii în aer liber desfăşurate în zona terenurilor de sport de la Complexul Nora.

Acces gratuit

La proiecţiile de la Mănăştur Open Air accesul publicului este gratuit.
Din programul proiecţiilor Open Air din cartierul Mănăştur fac parte titluri hit precum „Drumul de întoarcere / The Way Back" (regia Peter Weir), povestea a şapte curajoşi prizonieri de naţionalităţi diferite care descoperă adevăratul sens al prieteniei, film ce îl aduce pe Dragoş Bucur în atenţia publicului clujean, într-unul din cele mai spectaculoase roluri ale carierei sale, "Regele de pe Insula Diavolului/ Kongen av Bastøy" (regia Marius Holst), o producţie norvegiană, titlu-cheie în secţiunea Tinereţe Irosită a TIFF 2011, "Muntele roşu/ Tilva Roš" (regia Nikola Ležaić), distins cu Trofeul Inima oraşului Sarajevo pentru Cel mai bun film şi Trofeul Inima oraşului Sarajevo pentru Cel mai bun actor (Marko Todorović) la Festivalul de Film de la Sarajevo 2010.

Programul filmelor

Vor mai fi proiectate filmele "Nokas" (regia Erik Skjoldbjærg), un film despre cel mai mare jaf de bancă din istoria Norvegiei, producţia belgiană "Dosarul K./ Dossier K" (regia Jan Verheyen), "Misiunea londoneză/ Mission: London" (regia Dimitar Mitovski) - succesul de box office al anului, în Bulgaria, "Seniorii/ Oldboys" (regia Nikolaj Steen) un succes de public la Festivalurile de film de la Karlovy Vary şi Hamburg, unde a obţinut Premiul publicului.
Un alt film proiectat la Mănăştur Open Air este "Czukor Show" (regia Tamás Dömötör), o comedie despre un bărbat de la ţară care este invitat într-un show de televiziune la cererea surorii sale, pe care nu a mai văzut-o de şase ani. Ea a decis să îşi aducă familia în faţa camerelor de luat vederi. Emoţiile îi copleşesc pe protagonişti şi două tragedii se dezvăluie în acelaşi timp: un triunghi amoros, dar şi mai marea dramă a exploatării problemelor personale de către media.
Tot în Mănăştur va fi proiectat şi debutul în lung metraj al regizorului Marian Crişan - "Morgen"- filmul care a cucerit juriile şi spectatorii festivalurilor de Film de la Locarno şi Salonic şi "127 de ore/ 127 Hours", al cunoscutului regizor Danny Boyle, autorul unor filme de succes precum "Trainspotting", "Sunshine" şi "Slumdog Millionaire".
Filmul spune povestea adevărată a alpinistului Aron Ralston, care s-a salvat după ce un bolovan s-a prăbuşit peste braţul său şi l-a imobilizat într-un canion izolat din Utah.
Filmele încep în fiecare seară de la ora 22.00.
Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 3 - 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite