Zaharia Ciorbă: „Nu mi-am dat seama că este un local de striptease”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zaharia Ciorbă este adjunctul şefului poliţiei municipale din Cluj
Zaharia Ciorbă este adjunctul şefului poliţiei municipale din Cluj

Câţiva dintre cei ale căror nume au fost legate de scandalul sexual izbucnit, ieri, la Cluj-Napoca au încercat să se dezică de întreaga poveste Comisarul-şef Zaharia Ciorbă, adjunct al Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, şi directorul Transelectrica Rareş Rusu, susţin că nu au nicio legătură cu bordelul de lux de pe strada Baba Novac nr. 28.

Scandalul sexual a izbucnit ieri, după ce un dosar de trafic de persoane a fost făcut public la Tribunalul Cluj. În dosar, poliţiştii au demascat-o pe Natalia Hojda, patroana “Nana Club” din Cluj-Napoca. Aceasta mijlocea unor clienţi selectaţi „la sânge" relaţii sexuale contra cost cu fetele care lucrau ca animatoare în local.

Printre numele amintite că frecventau localul se numără şi comisarul-şef Zaharia Ciorbă, adjunct al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca. Numele comisarului-şef Ciorbă este amintit într-o declaraţie a lui  Mircea Petric, fost consilier local din partea PDL, care a fost unul dintre clienţii Clubului Nana, de pe strada Baba Novac nr. 28. Petric a declarat  în dosar că poliţistul l-a însoţit la club în toamna anului 2005, înaintea unui spectacol de lupte K1 organizat la Cluj-Napoca. „Am fost la Nana Club împreună cu luptătorii Ionuţ Iftimoaie, Ilie Florin, cu dl. Ciorbă Zaharia care este poliţist, apoi cu dl. Petru Călian, care era deputat PRM la momentul respectiv, Călin Ovidiu (actual şef al Direcţiei Regionale de Poştă Cluj - n.r.) şi Szeplekan Mihai (actual consilier judeţean PNL) ”, a declarat acesta.

Ciorbă a făcut astăzi precizări legate de apariţia numelui său în dosarul de proxenetism. Comisarul-şef a subliniat că, în primul rând, în anul 2005 nu era şeful Secţiei II de Poliţie şi nu avea nicio competenţă la acea secţie, ca urmare nu putea face nicio informare despre ce se întâmplă în club. „Eram ofiţer în cadrul IPJ Cluj la acea vreme. Apoi, clubul la care se face referire nu se află pe raza Secţiei II de Poliţie”, mai spune comisarul-şef. “Am fost în acel local o singură dată cu ocazia acelei manifestări sportive unde am fost şi eu invitat printre alte 30-40 de persoane. Am stat 20-30 de minute, şi am consumat un suc, şi nu mi s-a părut nimic anormal. Nu l-am văzut un local amenajat pentru striptease, cu fete dezbrăcate. Am vorbit cu invitaţii de la masă, cu prietenele lor, am băut un suc şi am plecat acasă. Nu înţeleg de ce numele meu a apărut vehiculat, nu am fost audiat şi nu am nicio calitate în acel dosar. Consider că mi-a fost lezată demnitatea, astfel că îmi rezerv dreptul să acţionez în consecinţă”, este declaraţia adjunctului Poliţiei municipiului Cluj-Napoca.

Un alt personaj la care se face referire, indirect, în dosar, este Rareş Rusu, directorul Transelectrica Cluj. În procesul verbat semnat de un poliţist, se arată şi că, printre maşinile care parcau frecvent în faţa clubului, se număra şi un Mercedes cu număr de înmatriculare personalizat, CJ-101, ce a fost cumpărat în leasing de actualul director al Transelectrica Cluj, Rareş Rusu, consilier judeţean PDL.Acesta a remis în această dimineaţă un comunicat de presă, în care a făcut următoarele precizări: „Nu am avut şi nu am nicio legătură cu acest dosar. Nu am fost citat niciodată la DIICOT Cluj în calitate de martor, sau în orice altă calitate, în acest dosar. Îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţă persoana care a facut referire la mine in acest dosar precum si oricine ar mai lega numele meu de acest scandal mediatic”.

Fotbalistul Tibi Bălan şi artistul Tudor Chirilă, politicienii Mihai Szeplekan (conislier judeţean PNL), Petru Călian (deputat PDL) patroni de cluburi din Cluj-Napoca, printre care Mircea Buteanu, cel care deţine clubul „Diesel”, dar şi conducerea trustului de presă „Gazeta” sunt alte personaje ce frecventau Clubul Nana, şi care sunt amintite în dosar de către fetele ce lucrau ca animatoare aici.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite