Cluj: TEMA ZILEI - Ai accepta să donezi un rinichi? (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: TEMA ZILEI - Ai accepta să donezi un rinichi? (SONDAJ)
Cluj: TEMA ZILEI - Ai accepta să donezi un rinichi? (SONDAJ)

"Adevărul de Seară" îţi lansează o provocare: ai accepta să donezi un rinichi unui prieten sau unui membru al familiei? Dacă da, în ce condiţii? Dacă nu, care ar fi motivele?

Bucureşteanul Cristian Geru a fost salvat de la moarte, pentru a treia oară, în urma transplantului renal suferit marţi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. El a primit un rinichi de la o prietenă, despre care spune că îi este "ca o mătuşă". Gestul femeii de 50 de ani i-a redat bărbatului de 37 de ani speranţa de viaţă, pe care aproape că şi-o pierduse de patru ori până acum.

Citeşte aici totul despre operaţia la care a fost supus Cristian

Născut cu o malformaţie la rinichi, Cristian Geru a fost operat la numai trei ani, dar rinichii săi nu s-au mai dezvoltat. În 1997, aceştia au cedat definitiv, iar tânărul a intrat în comă. A fost salvat de la moarte in extremis, dar a fost nevoit să facă un transplant renal. Prima care s-a oferit să îl ajute a fost mama sa. Rinichiul nui a fost asimilat însă complet de organismul lui Cristian, care a fost supus, trei ani mai târziu, unui nou transplant.

Un prieten a fost cel care s-a sacrificat de această dată. Din 2002 şi până la începutul acestui an, rinichiul primit a funcţionat, dar problemele au reapărut, iar soţia prietenului i-a sărit în ajutor, salvându-l de la moarte. 

Citeşte ce gânduri are Cristian Geru după ce a suferit al treilea transplant renal

Tu cum ai proceda într-o situaţie similară? Ai dona un rinichi pentru un membru al familiei tale sau pentru un prieten? Ce te-ar motiva să faci un asemenea gest sau să îl refuzi?

Votează în sondajul ataşat acestui articol şi spune-ne, fie postând un comentariu la finalul acestui articol, fie prin intermediul Yahoo! Messenger, ce i-ai răspunde unui prieten sau unui membrui al familiei dacă ţi-ar cere să îi donezi un rinichi.

Cele mai pertinente opinii vor fi publicate într-un articol ce va apărea în ziarul "Adevărul de Seară"

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite