Weekend-ul romilor la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Cluj-Napoca se desfăşoară, până la sfârşitul acestei săptămâni, a cincea ediţie a International Romani Art Festival.

Festivalul a devenit cunoscut la nivel internaţional ca fiind unul din cele mai reprezentative evenimente culturale, care îmbină tradiţia cu cele mai noi forme de expresie artistică de inspiraţie romă.

Festivalul are loc până duminică inclusiv, iar programul conţine concerte, artă meşteşugărească şi proiecţii video, reprezentaţii de dans, expoziţii de fotografie, lansări de carte, spectacole de foc şi circ modern, dar şi activităţi pentru copii şi dezbateri. Marea parte a evenimentelor se desfăşoară pe pietonala Potaissa, din centrul municipiului.

Concerte autentice

Dacă aseară, trupa Dubioza Kolektiv a ridicat publicul în picioare, în prima seară de festival, astăzi va concerta renumitul Taraf de Haїdouks din Clejani. Este primul artist confirmat de organizatori in line-up-ul acestei ediţii a festivalului şi sunt programaţi pentru ora 21.30, pe strada Potaissa. Cei 12 lăutari promit un show autentic senzaţional, cu care au uimit pe cele mai mari scene ale lumii. Despre aceştia, celebrul Johnny Depp a spus că pentru el „sunt un model prin modul în care abordează viaţa".

Mitsoura este un proiect muzical unic care îmbină muzica romă maghiară cu rădăcinile orientale. Trupa va vizita Clujul mâine seară. Concertul va avea loc la ora 21.30, dar până atunci, clujenii pot participa la târgul de meşteşugari, o proiecţie foto Ima Garmendia şi Kike del Olmo din Spania, în Irish Music Pub, o expoziţie foto în aceeaşi locaţie dar şi alte două concerte, începând cu ora 18.00. E vorba de Sânziana & Andărcavăr Bend, Harmonia Garden şi un spectacol de foc al celor de la The Serious Road Trip România.

Festivalul se va închide duminică seara printr-o proiecţie de filme. Irish Music Pub va găzdui „Noaptea albă a filmelor negre", o serie de proiecţii de film documentar. Intrarea este gratuită.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite