Suporteri „U“: „Walter e un mercenar!“ Vezi reacţia finanţatorului „Universităţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interviul apărut în presa centrală,în care finanţatorul „U“ Cluj, Florian Walter, anunţa că nu va mai investi în echipa clujeană, a produs reacţii vehemente pe siteul suporterilor.      

Finaţatorul Florian Walter a anunţat, într-un interviu pentru prosport.ro, că nu vrea să mai investească la „U“ Cluj. Legat de viitorul echipei el a susţinut: „Va rămâne să joace în prima ligă. Vom face un lot nou, cu juniori. Nu avem atâţia juniori în club? Vor fi şi jucători pe care îi vom aduce şi care vor accepta să joace pe salarii mici. Eu sper să se salveze de la retrogradare. Nu pot citi însă viitorul. N-am putut să-l citesc nici pe al meu.“ El a mai arătat, pentru aceeaşi publicaţie, că jucătorii de la U vor câştiga maximum 1.000 de euro pe lună.

Motivul plecării:„Nu am fost susţinut“

Întrebat de reporterul publicaţiei sportive de ce pleacă după ce a investit sume atât de mari de bani, el a spus: „Păi dacă am băgat 17 milioane de euro în trei ani şi nimeni nu m-a susţinut... Să rămân ca să mai bag încă atâţia? Un om deştept ştie când să se retragă, ca să nu piardă mai mult. N-am cerut sprijin financiar. Am cerut doar să nu mi se pună piedici. Ori în fiecare zi venea Fiscul, datorii, toţi pe capul meu. N-avem o bază de pregătire… O să achit în 30 de zile toate datoriile. Las clubul curat, nu cum l-am preluat eu. Eu am vrut să fac performanţă, dar n-am fost susţinut.“ Florian Walter deţine 96,8 % din acţiunile clubului de fotbal.

Reacţiile suporterilor

Numeroşi suporteri ai „U“ Cluj au comentat în legătură cu plecarea lui Walter.
„Recunosc că am fost foarte entuziasmat de venirea lui Walter în 2009, dar acum trebuie să plece! OBLIGATORIU! De ce trebuie sa plece? Pentru ca e doar un afacerist de doi bani, un ţepar ordinar venit să o ia pe U la ordin politic; pentru că, dacă continuă în acelaşi fel, o să ajungem mai blamaţi şi mai scuipaţi decât frânarii“, comentează souca.

„Ceea ce face el acum îmi lasă un gust extrem de amar. Ademenit cu promisiuni, lăsat apoi să se descurce singur, a decis să se răzbune folosind aceeaşi monedă. Lasă un oraş întreg cu ochii în soare şi destramă o echipă ce promitea mult. Pentru că aşa vrea el. Logica sa îi spune că banii pe care i-a împrumutat clubului îi justifică orice mutare. A mea şi, sunt convins, a majorităţii, mă duce doar cu gândul la un moft. Un moft a fost venirea sa la ”U”, la fel e şi această dezertare. Şi la fel vor fi şi următoarele, de la Ploieşti şi din alte locuri pe unde îl vor mai purta interesele“, a arătat Vasile Racoviţan.

„Gata! Ducă-se şi Walter şi ceilalţi maimuţoi de pripas! Numai treziţi-vă, pentru că lamentările mioritice nu ne fac bine. Lăsaţi-o pe aia cu "plăcerea" jucatului pe la Negreşti şi Sărmăşag, că nu trebuie să ajungem, din nou, pe coclauri. Nu vă plătiţi poliţe, că pierdem vremea şi sunt altele mai importante de făcut. Nu avem dreptul de a sta să aşteptăm autorizaţii sau vreun audit ca să facem ceva. Avem a ne respecta tradiţia. Avem a reciti cu mândrie cărţile istoriei noastre. Avem a ne înclina în faţa celor care au creat şi au crezut în acest club. Nu avem dreptul să le murdărim memoria cu gânduri de doi lei, cu nepăsare sau letargii şi smiorcăieli tâmpite. Avem a ne învăţa copiii şi nepoţii ceea ce alţii ne-au învăţat pe noi. Am învăţat "U" într-o viaţă şi nu avem dreptul să uităm într-o vară. Trebuie să fim mai uniţi ca niciodată, să strângem rândurile. Recitiţi şi ascultaţi imnul compus în vremurile mult mai grele ale bejeniei noastre“, a spus Adrian Cimpoieru.

„Walter, tu ai pus ”U”-iştii la cernut, ai pus sita, cerne puţin, şi apoi pleacă, rămâi, trage-i după tine, lasă-i aici, fă ce vrei, dar nu-ţi bate joc de ”U”. Un mic sfat: dacă eşti obsedat după bani, avere, profit, perfomanţe, pleacă la cluburi care practică acest gen de sport. Aici, la ”U”, nu-i cazul. Mergi la Arpi, mergi şi asociază-te cu cine vrei, că doar „afacerile-s, afaceri, nu?”. Lăsaţi-ne să ne purtăm simbolul curat, îmbibat cu oameni de caracter, şi voi plecaţi! Nu-mi pasă de mercenari, de scor, de rezultate, pur şi simplu nu-mi pasă! Înţelege, nu îmi pasă de aşa ceva!“, a arătat şi Tudor Pogăcean.

UPDATE

„Am adus echipa în Liga I şi am investit 17 milioane de euro“

„Eu sunt cel care a adus echipa adus echipa în Liga I şi am investit 17 milioane de euro. Într-adevăr, sunt un mercenar“, a susţinut, ironic, Walter.

Dacă în interviul pentru prosport.ro, Walter a susţinut că principalul motiv al decizei sale este faptul că echipa nu a fost susţinută, pentru adevarul.ro, el a arătat: „Principalul motiv este distanţa Bucureşti-Cluj. N-am nicio rudă. N-am niciun prieten. Nu mi-a zis nimeni <<La mulţi ani!“. Nu m-a invitat nimeni la o masă. Sunt străin acolo. Patronul echipei trebuie să fie un clujean. Nu ştiu dacă voi găsi un cumpărător, dar părerea mea este că trebuie să fie clujean.“

El a mai arătat că echipa nu a fost sprijinită de autorităţile locale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite