Vrei să vezi cum arăta Clujul în timpul Republicii Populare? Click pe fotogalerie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografii cu Clujul în timpul Republicii Populare
Fotografii cu Clujul în timpul Republicii Populare

Ucu Bodiceanu şi Ancuţa-Lăcrămioara Chiş îi aşteaptă pe clujeni marţi, 10 iulie, la ora 11.00, la Casinoul din Parcul Central, la o inedită expoziţie de fotografii în care poate fi văzut Clujul în perioada Republicii Populare România (decembrie 1947-august 1965).

Fotografii cu parade de 1 Mai şi construcţii ridicate în perioada socialistă - cinematograful Republica din Piaţa Mihai Viteazu, azi cinema „Florin Piersic", Casa de Cultură a Studenţilor - pot fi văzute de marţea viitoare, 10 iulie şi până pe 22 iulie între orele 8.00-20.00 în timpul săptămânii şi 10.00-18.00 sâmbăta şi duminica.

Fotografii cu Clujul în timpul Republicii Populare

Imagini cu Clujul vechi, din perioada Republicii Populare

„Este o expoziţie aparte în care sunt prezentate avântul construcţiei socialismului pornind de la ridicarea unor obiective de mare amploare cum e blocul cu cinematograful Republica, orăşelul studenţesc şi Casa de Cultură a Studenţilor, parade impresionante de 1 Mai, dar şi popularea Clujului cu oameni proveniţi din mediul rural", spun organizatorii.

Mai pot fi văzute imagini cu bufetul Cireşoaia şi mahalaua de pe Cetăţuie. „Clujul muncitoresc şi pitoresc de după război şi până în anul 1965 cu un amestec de vechi şi nou, în care amprenta bolşevică era totuşi foarte pregnantă în ciuda timpului scurt de când proletariatul era la putere în România", adaugă organizatorii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite