Vom circula pe centura Clujului la vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consorţiul va efectua lucrări de terasamente, sisteme rutiere, ziduri de sprijin, parapeţi, semnalizare şi marcaje
Consorţiul va efectua lucrări de terasamente, sisteme rutiere, ziduri de sprijin, parapeţi, semnalizare şi marcaje

Inaugurarea oficială a centurii va avea loc în iunie 2010, la finalizarea întregii lucrări, deşi primul tronson al centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, în lungime de 5,7 kilometri, a fost deschis circulaţiei rutiere, la începutul anului.

Astăzi, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a selectat un consorţiu maghiaro-român pentru a proiecta şi construi un tronson de 2,32 de kilometri din partea de est a centurii Cluj-Napoca, pentru 73,7 milioane lei, fără TVA.

Licitaţia a fost câştigată de consorţiul format din firmele Nemzetkozi Vegyepszer Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag din Budapesta şi DIFERIT SRL din Cluj-Napoca.

Consorţiul va efectua lucrări de terasamente, sisteme rutiere, ziduri de sprijin, parapeţi, semnalizare şi marcaje între kilometrii 4+575 şi 6+900. Contractul se va desfăşura până la 30 iunie şi va fi finanţat de la bugetul de stat. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai mic.

Centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia est, Vâlcele-Apahida, în lungime de 23,5 kilometri, va avea două poduri, patru viaducte şi două noduri rutiere. Costul primului tronson, care ocoleşte practic comuna Apahida până la intrarea în Cluj-Napoca, se ridică la peste 13,5 milioane de euro.

Acţionarii firmei DIFERIT sunt două persoane fizice, Nicolae Petri, cu 75% din titluri, şi Daniela Petri, cu 25%.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite