Cluj: Vinovat de moartea unui poliţist, liber pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape un an de la data în care şeful Postului de Poliţie din Tureni a fost grav rănit într-un accident rutier, şoferul vinovat nu a fost găsit de anchetatori. Poliţistul Mihai Larg s-a luptat cu moartea timp de trei săptămâni, însă, din nefericire, a pierdut . Accidentul  care a dus la decesul său s-a produs în apropierea localităţii în care era şef de post. 

Ziua de 13 august va rămâne pentru totdeauna una „neagră“ pentru familia Larg, din Turda. În urmă cu aproximativ un an, în timp ce se afla în misiune, soţul şi tatăl Mihai Larg, şef de Post de Poliţie la Tureni, a fost accidentat grav în urma unui accident rutier. Peste trei săptămâni, poliţistul a decedat la Cluj, după ce, potrivit medicilor, a „bătut“ toate recordurile la rezistenţă. Omul legii s-a aflat două săptămâni în comă profundă şi o săptămână în moarte clinică.

Din partea statului, familia a beneficiat de asigurarea de viaţă a poliţistului, fiind prima familie din Cluj despăgubită ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind asigurarea de viaţă a poliţiştilor. În tot acest timp însă, şoferul teribilist care a dus la producerea accidentului rutier, circulă în continuare pe şosele.

Povestea accidentului

În dimineaţa zilei de 13 august, Mihai Larg venea dinspre Tureni la Turda pentru a duce mai multe acte. În dreptul localităţii Copăceni, situată la doar câţiva kilometri de Tureni, în timp ce se afla în spatele unui tir, Mihai Larg a trecut pe banda de urgenţă pentru a depăşi autovehicului. Tot atunci, pe contrasens a apărut un alt autovehicul, care încălcând linia dublă continuă, a încercat să depăşească vehiculele aflate pe cele două sensuri de mers opuse. Poliţistul a încercat să evite accidentul, a făcut mai multe manevre stânga-dreapta şi într-o fracţiune de secundă a intrat pe contrasens, unde s-a lovit frontal de un autoturism care circula regulamentar. Omul legii conducea, atunci, maşina de intervenţie a Poliţiei din Tureni.

Şoferul vinovat, de negăsit

Mihai Larg a fost preluat de echipajele SMURD Turda care l-au transportat de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj. Tot atunci, poliţiştii au organizat filtre pe şosele. Era urmărit un autoturism de marca Seat, de culoare neagră, având numerele de înmatriculare de Argeş. Acesta nu a mai fost găsit, însă, iar de atunci ancheta poliţiştilor se află în impas. Mihai Larg a decedat peste trei săptămâni. Avea doar 32 de ani. A lăsat în urmă soţia şi fetiţa de trei ani şi jumătate.

„Nu ştiu cine era şi pot spune că nici nu mă interesează acum. Oricum, nu se mai poate face nimic. Cred că era un tânăr teribilist care circula cu viteză pentru a face pe grozavul. Rezoluţia pe care am primit-o din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj arată că s-a început urmărirea penală pentru AN (autor necunoscut – n.r.)“, povesteşte Ioana Larg, soţia victimei.

Aceasta mai spune că la acea dată au venit să o consoleze foarte mulţi colegi şi şefi din poliţia clujeană, însă, peste trei zile „totul s-a uitat“. „Financiar am primit despăgubiri din partea statului, dar şi ajutoare financiare din partea multor colegi ai soţului care nici măcar nu-l cunoşteau.  Cât a stat în spital credeam şi nu credeam că va supravieţui. Medicii mi-au spus că a fost pacientul care a stat cel mai mult timp în moarte cerebrală, respectiv o săptămână“, mai arată văduva.

Ioana Larg povesteşte că, în tot acest timp, cât poliţistul a fost în spital, i-a ascuns  fetiţei ce s-a întâmplat. „Nu vroiam să rămână cu amintirea tatălui în patul de spital. Legat de şoferul vinovat, să ştiţi că nu-i port ură. Sunt sigură că ştie ce s-a întâmplat şi nu cred că e liniştit“, mai spune aceasta.


IPJ Cluj: „Se fac cercetări“
Gina Pop, inspector principal şi purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că în cauză se efectuează cercetări. „În momentul de faţă se fac expertize şi cercetări care să ducă la identificarea autorului. Dosarul este deschis“, a spus reprezentanta IPJ Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite