Vine toamna la Cluj: temperaturi scăzute, ploi şi vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au avertizat că de duminică noapte până marţi dimineaţă temperaturile vor scădea de la 22-24 de grade Celsius la 15-17 grade Celsius în toată ţara, va ploua slab şi va bate vântul.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de luni, ora 2.00 şi până marţi, ora 8.00, temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile, vremea devenind rece pentru această perioadă din an. Totodată, vântul se va intensifica treptat, depăşind la rafală 50 - 60 de kilometri pe oră, iar în zona montană va ajunge la 80 de kilometri pe oră. La munte, la altitudini de peste 1.800 de metri vor fi precipitaţii mixte, arată ANM în informarea transmisă duminică.

Vremea în Transilvania
În Transilvania, temperatura va scădea din 7 până în 9 octombrie de la 21 de grade Celsius la 15 grade. Va urma o uşoară încălzire între 11 şi 15 octombrie, cu maxime de circa 18 grade şi minime nocturne în medie de 6 grade Celsius. Va ploua local, iar probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai mare în 7, 8 şi 11 octombrie.
În Maramureş, din 7 până în 9 octombrie mediile temperaturilor maxime vor atinge aproximativ 15 grade Celsius, faţă de 27 de grade în 2 octombire. Vremea se va încălzi apoi uşor, între 11 şi 15 octombrie se vor atinge constant valori medii diurne de 18 - 19 grade Celsius, apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, iar minimele nocturne vor fi de circa 7 - 8 grade Celsius. În intervalul 7-15 octombrie ploile se vor semnala local şi temporar.

Cum va fi în Moldova şi Munteania
În Moldova, din 7 până în 9 octombrie, temperatura va scădea de la 22-24 de grade Celsius la 16 grade Celsius. Vremea se va încălzi apoi uşor, astfel încât în intervalul 10-15 octombrie temperaturile vor atinge, în medie, aproximativ 18 - 19 grade Celsius ziua şi 8 grade Celsius noaptea, un regim termic care se va apropia de cel normal pentru această perioadă a anului. În perioada 7-11 octombrie va ploua pe arii extinse.
În Dobrogea, temperaturile maxime vor scădea în perioada 7-9 octombrie de la 25 de grade Celsius la 18 grade Celsius. Ulterior, o uşoară încălzire va detemina, în intervalul 10-15 octombrie, temperaturi diurne apropiate de cele normale ale perioadei, în medie de 20 de grade Celsius şi minime nocturne de 11 - 12 grade Celsius. În 8, 9 şi 11 octombrie va ploua slab.
În Muntenia, temperatura maximă va scădea, pe 8 şi 9 octombrie, de la 25 - 26 de grade Celsius la 19 - 20 de grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi şi temperaturile vor ajunge la valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, de circa 21de grade Celsius ziua şi 9 grade Celsius noaptea. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare între 7 şi 11 octombrie, dar nu vor fi precipitaţii importante cantitativ.
În Oltenia, vremea se va răci între 7 şi 9 octombrie, când se vor atinge medii termice de 19 grade Celsius ziua şi 8 grade Celsius noaptea. O uşoară tendinţă de încălzire va aduce regimul termic spre valori apropiate de cele normale climatologic pentru această perioadă în intervalul 11-15 octombrie, când mediile maximelor diurne vor fi de aproximativ 21 de grade Celsius, iar minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 9 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va creşte în intervalul 7-11 octombrie şi, din nou, pe 14-15 octombrie.
La munte, pe 7 şi 8 octombrie vremea se va răci şi temperaturile maxime vor scădea de la 14 grade Celsius la 7 - 8 grade Celsius, în timp ce minimele se vor apropia de 1 - 2 grade Celsius. Ulterior, o uşoară încălzire va aduce regimul termic în limite normale pentru această perioadă din an, cu maxime de aproximativ 10 - 11 grade Celsius şi medii ale temperaturilor minime de 4 grade Celsius între 11 şi 15 octombrie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse va fi mai mare în intervalul 7-15 octombrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite