Cluj: Liderul sectei Vidrenilor a rămas fără discipoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Liderul sectei Vidrenilor a rămas fără discipoli
Cluj: Liderul sectei Vidrenilor a rămas fără discipoli

Cei opt copii ai lui Nicolae Vidreanu, liderul sectei Vidrenilor din comuna clujeană Măguri Răcătău nu vor mai merge acasă, au decis astăzi magistraţii Tribunalului Cluj.

Copiii au fost luaţi de autorităţi anul trecut, după ce Nicolae Vidreanu îşi alungase soţia de acasă. Instanţa a mai decis ca dintrei cei opt copii, trei fetiţe să fie date familiei Ileana şi Traian Vidreanu, părinţii Eugeniei Vidreanu, soţia alungată de Nicolae.

Aceştia din urma au devenit cunoscuţi drept cea mai numeroasă familie din Apuseni, având nu mai puţin de 17 copii. Restul copiilor vor rămâne în custodina Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Copilului. 

Presiuni

În timpul procesului, personalul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Copilului, unde au fost duşi copiii, au reclamat atitudinea lui Nicolae Vidreanu, care a încercat în permanenţă să-i tulbure pe copii, urmărindu-i zilnic de la centrul de asistenţă maternală din Huedin pe drumul către şcoală. Pentru a-l opri pe tatăl turbulent, autorităţile au obţinut interdicţia ca acesta să se mai apropie de centrul de plasament.

Sectă în Apuseni

Un număr de câteva zeci de membri ai unei secte penticostale din Măguri Răcătău, fraţi sau veri au decis în anii 80 să-şi formeze o proprie formă de organizare, izolându-se de restul comunităţii locale.

Pe lângă lipsa contactelor cu celelalte familii, Vidrenii au refuzat şi asistenţa medicală, cel puţin doi copii decedând după banale răceli.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite