Cluj: Secta Vidrenilor din Apuseni a rămas fără adepţii minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Secta Vidrenilor din Apuseni a rămas fără adepţii minori
Cluj: Secta Vidrenilor din Apuseni a rămas fără adepţii minori

Cei opt copii luaţi de autorităţi rămân departe de tatăl care i-a izolat de comunitate şi de mamă

Curtea de Apel a respins în această săptămână solicitarea lui Nicolae Vidreanu, dintr-o comună clujeană, de a-şi reprimi în gospodărie cei opt copii, decăzut din drepturile părinteşti după ce i-a izolat de comunitate şi le-a interzis accesul la asistenţa medicală. Instanţa a menţinut decizia Tribunalului Cluj, din luna iulie, care a împărţit copiii între autorităţi şi rudele acestuia.

Membru al unei secte, derivate din cultul penticostal din Măguri Răcătău, Nicolae Vidreanu a interzis familiei contactul cu restul comunităţii. Deşi situaţia era cunoscută din anii 80, autorităţile au intervenit abia în urmă cu un an, când bărbatul şi-a alungat soţia de acasă, care a refuzat tratamentul doctrinar al bărbatului.

Atunci Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului i-a luat cei opt copii şi i-a internat într-un centru propriu de la Huedin şi a obţinut decăderea bărbatului din drepturile părinteşti. Vidreanu nu s-a lăsat şi a cerut în instanţă preluarea copiilor, făcând şi presiuni asupra minorilor, să refuze educaţia primită la şcoală. Solicitarea sa a fost respinsă atât la Tribunal, în luna iulie, cât şi acum la Curtea de Apel, în mod irevocabil.

Situaţia din Comuna Măguri Răcătău tinde să revină la normal, după ce şi alţi membri ai sectei, care cuprinde câteva zeci de persoane au început să-şi dea copiii la şcoală şi să permită asistenţa medicală.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite