„U“ Cluj pierde la Ploieşti, cu Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii s-au impus greu în faţa Universităţii Cluj, scor 2-1, după ce nigerianul Tony a ratat din toate poziţiile în prima repriză. În partea secundă, ambele echipe au reclamat câte o lovitură de pedeapsă neacordată.

Clujenii au început partida cu gândul să-i dea peste nas lui Gigi Becali, care i-a ironizat continuu în ultima săptămână. "Dacă mă bate «U» Cluj, cu Boştină şi cu Niculescu, mă împuşc în cap. Altă soluţie nu am", afirmase latifundiarul din Pipera.

Elevii lui Ionuţ Badea au preluat rapid iniţiativa, dar Tony a ratat din toate poziţiile. Mai întâi l-a întins serios pe Tătăruşanu printr-un şut puternic din marginea careului, apoi a trimis milimetric pe lângă poartă cu o lovitură de cap, după care a şutat în transversală de la 25 de metri. Golul a venit însă la cealaltă poartă. Costea cel mic a reuşit să-l învingă pe Marius Popa din două încercări, după o pătrundere excelentă a lui Cristi Tănase în banda stângă. Reuşita le-a tăiat practic aripile clujenilor, aşa că roş-albaştrii au început să domine, în mod firesc, partida. Fără să mai ameninţe însă în vreun fel poarta "studenţilor". La reluare, Laurenţiu Marinescu a vrut să le demonstreze şefilor din Ghencea că s-au despărţit prea uşor de el, dar n-a reuşit să găsească cadrul porţii din două încercări.

Deaconu a fost din nou talismanul Stelei

Arbitrul-talisman al Stelei, Alexandru Deaconu, a ieşit şi el la rampă şi le-a refuzat un penalty clar clujenilor. Adrian Cristea a fost agăţat în careu de Bourceanu, însă tot el a văzut cartonaşul galben, Deaconu considerând că "Prinţul" a simulat. Raul Rusescu a urcat scorul la 2-0, ­printr-un şut splendid de la distanţă, dar steliştii n-au reuşit să păstreze prea mult avantajul, pentru că Pelé a marcat şi el la faza imediat următoare, cu capul, după o lovitură liberă a lui Boştină. În ultimele minute, roş-albaştrii au reclamat şi ei neacordarea unei lovituri de pedeapsă. Tot Adrian Cristea a fost în prim-plan, numai că de această dată el a fost cel care l-a ţinut pe Iliev în careu.

Steaua 2
Tătăruşanu - Martinovici, Galamaz, Iliev, Latovlevici - Nicoliţă, Brandan, Bourceanu, Cr. Tănase (Rusescu 67) - Tatu (Bicfalvi 90), M. Costea (Nikolici 75).
Antrenor: Ronny Levy

„U" Cluj 1
M. Popa - S. Achim, Szukala, S. Pelé, Grecu (Mendy 78) - Păcurar (L. Marinescu 58), Boştină, Nasser - Cojocnean, Cl. Niculescu (Ad. Cristea 65), Tony.
Antrenor: Ionuţ Badea

Goluri : M. Costea 14, Rusescu 74  /  S. Pelé 75
Arbitru: Alexandru Deaconu
Stadion "Astra" (Ploieşti): 4.000

Becali l-a îmbărbătat pe Levy. Patronul Stelei a făcut o vizită înainte de meci la hotelul din Ploieşti în care s-a cazat Steaua, pentru a discuta cu Ronny Levy. „Ce, bă, ai emoţii? Cine e Universitatea Cluj şi pe cine a bătut această echipă? Pe Rapid? Păi şi ăştia cine mai sunt?!", i-a spus Becali lui Levy.

Patronul Stelei a ironizat-o pe ŢSKA Sofia.  Patronii de la ŢSKA Sofia, Dimităr Borisov şi Ivo Ivanov, le-au pregătit fotbaliştilor o primă totală de 600.000 de euro dacă o vor elimina pe Steaua din Liga Europa. „Zicu nici nu o să atingă mingea în meciul cu noi. Au prime mari, dar nu le pot lua...", a replicat Gigi Becali.

Radukanov: „Moraes poate juca cu Steaua". Tehnicianul echipei ŢSKA Sofia, Milen Radukanov, a declarat că atacantul Junior Moraes a semnat un contract pe patru ani cu bulgarii şi ar putea juca împotriva Stelei. „Îi aşteptăm permisul de muncă. Acesta ar trebui să sosească marţi sau miercuri. Dacă se va rezolva, voi putea conta pe el împotriva Stelei", a spus Radukanov.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite