Victorie cu mari emoții pentru "U" Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Cluj a învins la limită, scor 1-0, pe Ceahlăul Piatra- Neamț, în cadrul etapei a 8-a din prima ligă. Unica reușită a meciului a fost semnată de Cojocnean.

Universitatea Cluj avea nevoie ca de aer de cele trei puncte în partida cu nemțenii de la Ceahlăul, pentru a rămâne în plutonul fruntaș. Badea a trimis în teren cea mai bună echipă pe care o avea la dispoziție pentru că își dorea o victorie concludentă după rușinea din șaisprezecimile Cupei României, când a fost eliminată de Astra II Giurgiu.

Clujenii au început mai bine partida de la Mediaș și Achim, iar apoi Niculescu, au pus în pericol poarta lui Villadsen, dar tabela a rămas intactă. Oaspeții au replicat prin Dumitraș, a cărui centrare a trecut peste toți jucătorii din careu, iar după câteva minute Gafița a trimis cu capul prima minge pe poarta lui Matache, dar acesta nu a avut nicio problemă.

Minutul 29 putea aduce deschiderea scorului, dar Păcurar, Szukala și Marinescu, în aceeași fază, nu au fost suficient de inspirați în careul advers. Cojocnean a reușit o execuție foarte frumoasă fără preluare, cu stângul, la colțul lung, după o pasă lungă a lui Boștină și a deschis scorul (32). Spre finalul primei reprize, Ceahlăul a scăpat după o combinație frumoasă între Păcurar și Cristea, fundașii nemțeni reușind să respingă șutul fostului dinamovist.

Relaxați în partea secundă

“Studenții” au redus turația motoarelor în debutul reprizei secunde iar echipa lui Costel Enache a echilibrat jocul, fără să-i pună, însă, probleme mari lui Matache. De partea cealaltă, Cojocnean a reușit o cursă de 40 de metri profitând și de culoarul făcut de Niculescu, dar a tras la colțul scurt, în plasa laterală. Minutele treceau și clujenii parcă revedeau meciul din etapele trecute, cu Târgu-Mureș și Chiajna, când au fost egalați pe final. Emoțiile fanilor clujeni au durat din nou până la final, echipa lor nereușind în multe momente să iasă din propria jumătate. Într-un final tensionat, Machado a primit cartonașul roșu direct pentru o presupusă lovire cu cotul și a ieșit extrem de nervos de pe teren. Scor final, 1-0 și coșmarul din etapele trecute nu s-a mai repetat pentru "studenți".


“U” Cluj- Ceahlăul (1-0)
Stadion: Gaz Metan, spectatori: 1.000
Arbitru: Ovidiu Hațegan

“U” Cluj:
Matache- Achim, Szukala, Pele, Abrudan, Mendy- Păcurar, Boștină (66, Bazzi), Marinescu- Cojocnean (59, Grozav), Niculescu (76, Machado), Cristea

Ceahlăul:
Villadsen- Dumitraș, Forminte, Cazan, Barna- Cebotaru (65, Chitoșcă), Achim, Monroy, Stana (87, Omerbegovici)- Gafița (61, Constantinescu), Garcia

"Un final cu emoții, dar un final fericit, mă bucur foarte mult pentru rezultat, în condițiile în care știam că vom avea un adversar redutabil al Ligii I. Ceahlăul nu a pierdut niciun meci în deplasare și mă bucură cu atât mai mult victoria. Eliminarea lui Machado nu mi s-a părut justă, are sânge brazilian și s-a enervat și el puțin. Mă așteptam la un joc de sacrificiu pentru că în ultimele partide am jucat foarte bine dar nu am reușit să câștigăm. Ratările fac parte din joc, avem oportunități de a marca, jocul echipei înregistrează un procent bun al ocaziilor. Nu se poate vorbi de o problemă psihică a jucătorilor. Dedicăm victoria suporterilor, este o invitație la meciul de inaugurare, le-o dedicăm din toată inima având în vedere că a fost o partidă de sacrificiu", a declarat antrenorul clujenilor, Ionuț Badea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite