Steaua - „U“ Cluj 3-0. Joc execrabil, rezultat pe măsură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Steaua a învins-o pe U Cluj în ultimul meci din 2010 şi a încheiat anul la zece puncte în spatele liderului Oţelul. Elevii lui Ionuţ Badea nu au avut decât o ocazie clară de gol, ratată prin Boştină, iar Martinovici, Bilaşco şi Stancu au stabilt scorul partidei

Declaraţii după meci:

Gigi Becali: "Nu se mai pune problema să schimb antrenorul acum, mai ales că nu suntem atât de departe de formaţiile importante din faţa noastră. Pe Oţelul nu-i iau în calcul. Ei au prima şansă după clasamentul de la ora actuală, dar nu vor lua campionatul, aşa că îi exclud din socoteli. Am jucat din nou ca tiki-taka Barcelona. Vor pleca vreo 4-5 jucători şi o să vină încă 3-4. O să vedeţi că aşa va fi. Mihai Stoica va face transferurile, că de aia l-am pus manager general. Eu nu-i cunosc pe jucători, nu ştiu nici la ce echipe joacă. Mi-a zis care sunt, dar nu-i ştiu." (gsp tv).

Marius Lăcătuş: "Vreau să îmi felicit jucătorii pentru realizările din ofensivă, dar şi din defensivă. Important este că am învins, chiar dacă n-a fost un joc foarte spectaculos. Moş Nicolae a fost darnic cu noi dacă ne gîndim la scor. Am fost cuminţi. Vom avea o iarnă liniştită. Nu ştiu de ce mă tot întrebaţi de presiune. Chiar dacă diferenţa faţă de primul loc este destul de mare, este important că am mai micşorat distanţa faţă de celelalte rivale. Linia o vom trage în vară, la finalul sezonului"

Helmuth Duckadam: "Este un joc cîştigat la zero şi acest lucru este îmbucurător. Pentru meciul cu Napoli cred că vor fi făcute nişte modificări în primul 11. A fost un tur nebun de campionat, am pierdut nişte puncte aiurea. Trebuie să avem locul doi ca obiectiv, apoi vom vedea. Sper să nu fie prea gravă accidentarea lui Tănase şi să îşi revină pentru meciul cu Napoli" (sport.ro).

Martinovici: "Postul meu de bază este de fundaş central, mă simt mai bine aici decît în bandă. Important este că am cîştigat, nu neapărat că am dat eu gol. Nu ştiu dacă este o decizie bună să nu se joace. La Vaslui a fost o vreme foarte urîtă şi un teren prost. Indiferent de cînd se joacă, noi trebuie să batem la Craiova" (DigiSport)

Fluier final. Steaua - U Cluj 3-0

Min 90 - De la margine s-au arătat trei minute de prelungiri

Min 90 - GOL!!! Bogdan Stancu a marcat din lovitură liberă de la 25 de metri. Steaua - U Cluj 3-0

Min 85 - Schimbare la Steaua. Brandan a intrat în locul lui Anghelov

Pablo Brandan

Min 79 - Păcurar a şutat peste poarta lui Tătăruşanu

Min 76 - Schimbare la Steaua. A ieşit Nicoliţă, a intrat Szekely

Min 75 - Schimbare la U Cluj. A ieşit Claudiu Niculescu, a intrat Lemnaru

Min 73 - Huţan a reţinut în doi timpi un şut expediat de Stancu de la distanţă

Min 68 - GOL!!! Bilaşco a înscris din faţa porţii după o pasă de la Surdu. Steaua - U Cluj 2-0

image

Min 65 - Ricardo a primit cartonaş galben

Min 59 - Tătăruşanu a reţinut un şut trimis de Claudiu Niculescu din lovitură liberă

Min 52 - Schimbare la U Cluj. Boştină l-a inlocuit pe Acosta.

Min 50 - Surdu a fost aproape de gol. Un fundaş al clujenilor a scos balonul de pe linia porţii

Romeo Surdu (dreapta) vrea să devină titular la Steaua

Min 48 - Bilaşco a reluat cu capul direct în braţele lui Huţan dintr-o poziţie bună

A început repriza secundă

S-a încheiat prima repriză. La pauză Steaua - U Cluj 1-0

Min 43 - Bilaşco a căzut în careul clujenilor, iar Steaua a cerut penalty. Arbitrul a lăsat jocul să continue.

Min 39 - Bilaşco a şutat peste poarta lui Huţan

Min 37 - Tătăruşanu a deviat în corner un şut al lui Boştină

Stelistul Tătăruşanu a fost învins de două ori de la punctul cu var în derby-ul cu Dinamo

Min 35 - Schimbare la Steaua. Surdu l-a inlocuit pe Tănase.

Min 33 - Tănase se resimte după un duel cu un adversar şi primeşte îngrijiri medicale

Min 24 - Schimbare la U Cluj. Belosevici l-a inlocuit pe Mendy.

Min 21 - GOL!!! Martinovici a marcat cu un şut de la 25 de metri, cu largul concurs al portarului Huţan. Steaua - U Cluj 1-0

Min 18 - Claudiu Niculescu a fost deposedat de Anghelov la 25 de metri de poartă. Atacantul pornise în viteză către poarta lui Tătăruşanu

Claudiu Niculescu

Min 13 - Ocazie uriaşă irosită de Tănase. Acesta a şutat peste poartă din dor 10 metri

Min 12 - Steaua domină începutul meciului. Clujenii mizează pe arma contraatacului

Min 8 - Fază superbă creată de Cristi Tănase. Mijlocaşul a şutat cu efect peste poartă

Cristian Tănase crede în valoarea echipei din Ghencea

Min 7 - Tătăruşanu a reţinut fără probleme un şut al lui Claudiu Niculescu

Min 3 - Anghelov a şutat puternic de la distanţă, mingea a trecut pe lângă bară

Min 1 - A început meciul

Cele două echipe:

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Martinovici, Geraldo, Latovlevici - Anghelov, Ricardo - Nicoliţă, Stancu, Tănase - Bilaşco. Antrenor Marius Lăcătuş

U Cluj:
Huţan - Unguraşan, Izvoranu, D. Munteanu, Mendy - Tobă, Păcurar, Boştină, Piţ - Niculescu, Machado. Antrenor Ionuţ Badea

La Steaua, planurile managerului general nu coincid deloc cu cele ale antrenorului principal. Mihai Stoica cere ca returul să fie sacrificat pentru a se construi o echipă capabilă să domine categoric următoarea ediţie a Ligii I, în timp ce Marius Lăcătuş trage cu dinţii de scaun, în condiţiile în care obiectivul din contractul său este ocuparea unuia dintre primele două locuri.

Până acum, Gigi Becali s-a arătat total dezorientat, însă mai mult ca sigur patronul va avea ultimul cuvânt în iarnă. În acest context, partida cu „U" Cluj este decisivă pentru Lăcătuş, orice alt rezultat în afara victoriei urmând a fi sinonim cu debarcarea „Fiarei", fapt ce se va produce după meciul cu Napoli, din 15 decembrie.

Stoica a pus ochii pe Gabi Matei şi Grecu

Planul de reconstrucţie gândit de Mihai Stoica nu presupune şi o campanie spectaculoasă de achiziţii.

„Vom lua doi-trei jucători, nu mai mult. Şi nu jucători senzaţionali, ci doar cei care să ne completeze lotul. Aş prefera să găsim jucători care să crească lângă cei pe care îi avem acum", a explicat ieri managerul general al roş-albaştrilor, pe lista căruia se regăsesc nume ca Gabriel Matei (fundaş dreapta, 20 de ani, Pandurii), Constantin Grecu (fundaş stânga, 22 de ani, Pandurii), Vlad Chiricheş (fundaş central, 21 de ani, Pandurii) şi Cornel Râpă (fundaş dreapta, 20 de ani, Oţelul).

Ultimul e însă foarte greu de adus, din cauza preţului de un milion de euro, stabilit de Marius Stan. Meme s-a referit şi la posibilitatea ca Bogdan Stancu să părăsească echipa din iarnă: „Nu cred că se pune problema ca Stancu să plece acum, noi încercăm să reconstruim o echipă de mare valoare, iar Bogdan face parte din planurile de viitor". 

A treia reconstrucţie în jumătate de an

Revoluţia lui Meme ar fi a treia pe care Steaua ar suferi-o în numai şase luni, după cea a lui Piţurcă, din iunie, şi cea a lui Ilie Dumitrescu, care a adus şapte jucători de la Urziceni.

" Nu există niciun conflict între Lăcătuş şi mine, dar chiar nu mai cred în şansele noastre la titlu. "
Mihai Stoica
manager general Steaua

" Bineînţeles că toată echipa joacă pentru Lăcătuş, e antrenorul nostru şi trebuie să jucăm pentru el, este absolut normal să gândim aşa. "
Stanislav Angelov
mijlocaş Steaua

" Eu nu mă uit doar la rezultate, eu văd jocul bun pe care îl face Steaua. De ce să nu sperăm la titlu? "
Marius Lăcătuş
antrenor Steaua

"Dacă rezultatele vor fi bune în următoarele meciuri, atunci nu cred că se va mai discuta despre plecarea lui Lăcătuş."
Marius Bilaşco
atacant Steaua

Steaua se reîntâlneşte cu „Naşul" Niculescu

Atacantul Universităţii Cluj Claudiu Niculescu va juca diseară împotriva Stelei chiar pe terenul echipei lui Lăcătuş. „Niculescu este un jucător profesionist şi nu va fi influenţat de tribuna adversă", l-a încurajat înaintea partidei antrenorul clujenilor, Ionuţ Badea.

Iar ostilitatea ultraşilor stelişti la adresa jucătorului de 34 de ani este de înţeles: pe lângă faptul că este unul dintre simbolurile rivalei Dinamo, indiferent de echipa la care a evoluat a marcat mereu împotriva roş-albaştrilor.

În total a reuşit 15 goluri, 11 dintre ele când juca pentru roş-albi, trei în tricoul Universităţii Craiova şi unul cu „U" Cluj, chiar în turul acestui sezon. Dacă atunci a înscris din penalty, acum „Clau-gol" şi-ar dori să puncteze din „specialitatea casei", lovitura liberă, el fiind unul dintre cei mai buni executanţi din Liga I. În plus, Niculescu este golgheterul clujenilor, cu şapte reuşite.

15 goluri a marcat Niculescu în campionat împotriva Stelei : 11 cu Dinamo, trei cu Craiova şi unul cu „U" Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite