Victor Astafei, fotbalistul-blogger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Astafei doreste să-şi facă şi un site personal
Victor Astafei doreste să-şi facă şi un site personal

Este unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători din România. Fotbalist atipic, Victor îşi expune ideile pe blogul său personal. Împrumutat de Arieşul Turda de la Târgu-Mureş, Victor Astafei este un exemplu de personalitate pentru colegii săi.

Majoritatea fotbaliştilor se limitează să cunoască perfect sportul pe care-l practică şi se luptă să îşi mulţumească mereu antrenorul prin capacitatea de a înţelege cerinţele tehnico-tactice ale acestuia. În rândul acestora, s-a infiltrat şi un jucător atipic, unul pasionat de filosofie, pentru care nimic din lume nu este întâmplător. Victor Astafei şi-a creat un blog, pe care îşi postează regulat gândurile.

„Ideea mi-a venit de la un prieten care a plecat la Bucureşti să studieze jurnalismul şi şi-a creat un astfel de blog. Eu scriam mai demult articole , doar că le păstram pentru mine, nu le-am făcut publice. Îmi place mult, pentru că reprezintă un mod de a te exprima liber, de a-ţi spune părerea despre viaţă. Nimeni nu are cum să-mi interzică să scriu, chiar dacă cineva se regăseşte în cuvintele mele”, spune fotbalistul.

Scrie în timpul deplasărilor cu autocarul

Victor simte tot timpul nevoia să facă ceva diferit, să-şi coloreze viaţa prin ceva inedit. În acest scop, chiar dacă nu are fizic timpul necesar acestui lucru, scrie pe blog. Interesant este faptul că în conţinutul scrierilor tânărului de 21 de ani nu apare nimic despre fotbal, sportul care l-a consacrat.

În deplasările cu echipa, care au loc cel puţin odată la două săptămâni, îşi postează gândirile de moment: „În autocar, sau chiar în cantonament, scriu pe blog. Nu cred că se întâmplă de multe ori să treacă o săptămână fără să apară noutăţi. Nici nu ştiu cum îmi vin ideile, când simt nevoia să scriu, scriu. Îmi place să visez cu ochii deschişi şi mi-am zis că scriu tot ceea ce gândesc, ca să nu uit. Nu scriu lucruri despre fotbal, pentru că nu este mai important decât viaţa în sine. Îmi plac lucrurile mult mai simple, care au semnificaţie mai profundă decât faima şi banii”, continuă acesta.

Deşi are numai 21 de ani, Victor Astafei surprinde atunci când vine vorba de viitorul său. Nu se visează nici bogat, nici mare fotbalist şi îşi ghidează viaţa după principiul „trăieşte clipa”. Consideră că timpul este mult prea scurt pentru regrete şi întrebări. „Uneori suntem chiar proşti. Mulţi nu ştim exact pentru ce trăim sau de ce trăim. Adevărul este că timpul este prea scurt pentru regrete şi întrebări şi fiecare lucru bun sau rău te-a adus acolo unde eşti acum. Eu sunt mulţumit de locul unde sunt acum şi aşa va fi mereu”.

Spune că abia aşteaptă greutăţile vieţii, pentru a-şi demonstra că este capabil să treacă peste ele. Se gândeşte ca pe viitor să studieze şi doreşte să-şi creeze propriul site, tocmai pentru a le dezvălui tuturor celor interesaţi identitatea sa: un om simplu, care uneori vede viaţa în roz, dar este mereu pregătit să înfrunte provocările ei.

PROFIL
Născut: 06.07.1987, Târgu-Mureş
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Târgu-Mureş
Familie: Necăsătorit


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI
-Te consideri un fotbalist atipic, ciudat poate?
-Nu, nu cred că sunt aşa. Eu cred că mulţi fotbalişti sunt foarte inteligenţi, dar s-a creat un precedent şi toată lumea cataloghează fotbalistul ca fiind prost. Fie cum cred ei, dar eu ştiu că niciodată n-o să mă prezint cuiva ca fiind fotbalistul Victor Astafei.

-Ce doreşti să arăţi de fapt prin acest blog?
-Sunt o persoană care iubesc, dar nu doresc ca prin acest fel să-mi arăt slăbiciunile. Scriu spontan, când îmi vine o idee şi am mijloacele necesare să o scriu, nu ezit să o fac. Nu urmăresc nimic deosebit.

CE-I PLACE
„Muzica, să dansez îmi place foarte mult, dar şi priveliştile frumoase. Aş vrea să văd lumea, să călătoresc, deşi nu am avut prilejul până acum s-o fac prea des”.

CE NU-I PLACE
„Nu-mi plac oamenii indolenţi şi plictisiţi de viaţă, dar care nu fac nimic să schimbe asta. Nu fac nimic, nu vor să audă nimic, să ştie nimic, pur şi simplu le e bine aşa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite