Cluj: FOTO Victimele tragicului accident de aseară, plânse de colegi şi vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <B>FOTO</B> Victimele tragicului accident de aseară, plânse de colegi şi vecini
Cluj: <B>FOTO</B> Victimele tragicului accident de aseară, plânse de colegi şi vecini

Accident de aseară cauzat de afaceristul Gabriel Hilote a distrus o familie nevinovată. Colegii Ioanei Dragoste, baschetbalista în vârstă de 15 ani care a murit la două ore după accidentul de aseară, au aflat vestea la prima oră de şcoală, când încercau să afle de ce nu a venit la şcoală. Mai multe fotografii AICI.

Citeşte şi:
Autorul cumplitului accident de aseară este un prosper om de afaceri

Doi morţi şi un rănit în centrul Clujului. Autorul accidentului a fost prins

Ioana Dragoste, eleva de 15 ani care a murit ieri seară, la scurt timp după ce maşina familiei sale a fost izbită în plin de bolidul unui om de afaceri, a fost plânsă astăzi de colegii săi.

Ioana se afla alături de părinţii săi adoptivi într-un autoturism Daewoo Espero, care a fost spulberat de un Porsche Cayenne ce circula pe contrasens, în apropiere de Hotelul Napoca. În urma accidentului, tatăl ei a decedat pe loc. Ioana a murit ceva mai târziu, la spital, iar mama sa era în stare gravă, la închiderea ediţiei

A condus băut

Şoferul Porsche-ului, omul de afaceri sucevean Gabriel Hilote, care a fugit de la locul accidentului, a fost reţinut în miez de noapte, la ora 1.10, la spital, unde se prezentase pentru a primi îngrijiri medicale.

Astăzi, el a fost prezentat Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă. La prânz, decizia era în mâna judecătorilor, care vor decide dacă acuzele care i se aduc (conducerea sub influenţa alcoolului, fuga de la locul accidentului şi ucidere din culpă) reprezintă sau nu pericol social.

Sportivă de performanţă


Colegii Ioanei au aflat de tragedia de aseară în această dimineaţă, când au încercat să o sune s-o întrebe de ce nu a venit la ore. Elevă în clasa a IX-a a Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Ioana făcea baschet de performanţă de nouă ani.

Fostul ei diriginte din ultimii trei ani de gimnaziu, profesorul de sport Dan Cârjoescu, a fost şocat să afle că una dintre cele mai bune sportive ale liceului a murit în accidentul despre care a auzit în această dimineaţă la radio. Când a aflat vestea de la directorul adjunct al liceului, Dan a rămas încremenit şi a fost nevoit să se aşeze jos, mărturisind că îi „tremură mâinile”.

A îmbinat sportul cu învăţătura

Fostul diriginte o laudă pe fosta sa elevă atât pentru calităţile sale de sportive, dar şi pentru rezultatele pe care le avea la învăţătură. „Am fost la câteva meciuri de ale echipei la care juca şi acolo i-am cunoscut familia. Avea nişte părinţi extraordinari, care au susţinut-o întotdeauna”, spune Dan Cârjoescu, vizibil afectat de tragedie.

Lavinia Cucu a cunoscut-o pe Ioana încă din clasa întâi, iar acum, în clasa a noua, s-au reîntâlnit. Spune că a fost cea mai bună jucătoare din echipa de juniori sub 14 ani în care a activat, la Clubul Sportiv “PH” Baschet.

În clasă, colegii au aflat vestea la scurt timp după ce au venit la şcoală, când au început să dea telefoane încercând să afle de ce colega lor nu a venit la şcoală. Prietenele ei, cu care a fost colege şi în gimnaziu, nu s-au putut abţine şi au plâns zeci de minute în şir.

Profesorii au fost şocaţi

Vestea s-a propagat şi prin sala profesorală în pauza după ce-a de-a două oră de curs, profesorii care au cunoscut-o pe elevă şi nu numai fiind şocaţi. Dirigintele clasei a IX-a profil uman, care o cunoaşte doar de o lună de zile, a aflat de la reporterii „Adevărul” despre tragedia care îi va marca clasa. „Nu-mi revin. Toată tremur, este o veste tremurătoare”, a fost reacţia Nadiei Pascu, diriginta fetei care a murit aseară în sala de operaţie.

„De abia le-am liniştit pe colegele cele mai apropiate de ea. E o mare tragedie şi colectivul suferă”, spune profesoara de matematică care a avut astăzi a doua oră la clasa cu pricina. Clasa a primit confirmarea veştii din partea directorului Alina - Ioana Negru, care i-a rugat cu o lacrimă în ochi să se organizeze pentru înmormântarea colegei lor.

Banca în care a stat, locul de la margine din penultimul rând din clasa a IX-a A, va rămâne pustiu pentru multă vreme. Nu va şterge nimeni desenele lăsate de Ioana, pe lângă inimioare şi steluţe, aici rămânând şi semnătura cu numele ei.



Vecinii, şocaţi de tragedia familiei

Moartea celor doi membri ai familiei Dragoste i-a şocat şi pe vecinii familiei, care locuia pe o străduţă din zona fabricii Clujana. Lui Nicolae Fülöp, care locuieşte chiar lângă casa familiei Dragoste, nu îi venea să creadă ce s-a întâmplat. „Nu pot să cred. Eram foarte buni prieteni, Nicu era ca un frate pentru mine. Erau o familie foarte de treabă, niciodată nu am avut vreo problemă. Nicu era un şofer foarte bun”, a spus bărbatul.

image
image

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite