UPDATE Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost reţinut pentru o presupusă mită de 25.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Bica
Radu Bica

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost reţinut luni seară de către DNA Cluj, fiind acuzat de luare de mită. Se pare că Bica ar fi promis unor oameni de afaceri un contract de mentenanţă la stadion în schimbul unor sume de bani.

UPDATE ora 14.30

Avocatul lui Radu Bica, Anatol Pânzaru a declarat că în cauză nu există un flagrant delict, nu există dovezi împotriva clinetului său şi că „în niciun caz“ nu poate fi vorba de luare de mită.

Radu Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, proprietara firmei Frarom Cluj. Potrivit stiridecluj.ro Aspazia Droniuc este soţia fostului director de dezvoltare al Polus Center, Robert Augustin Roşu.

UPDATE ora 13.30

Administratorul Cluj Arena, Radu Raţiu, prezent la DNA în calitate de martor, a ieşit după o oră de  la audieri. El a refuzat să facă orice fel de declaraţie, s-a urcat în maşină şi a plecat.

UPDATE  ora 12.30

La sediul DNA Cluj a sosit administratorul Cluj Arena, Radu Raţiu, care a fost chemat în calitate de martor. „Ştiu doar că licitaţia urma să aibă loc în decembrie", afirmă Radu Raţiu.

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Victor Popa, a confirmat reţinerea lui Bica. „Nu avem informaţii în plus. Am fost doar anunţaţi telefonic că Radu Bica a fost reţinut de procurorii DNA", afirmă Popa.

Potrivit declaraţiei de avere a lui Radu Bica, la începutul mandatului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, acesta avea şapte terenuri, o casă în Turda, un apartament în Cluj-Napoca şi un autoturism obţinut în 2006 în urma unei tombole.

Vicele CJ Cluj are trei terenuri în intravilanul oraşului Turda, cumpărate în 1982, alte trei terenuri, tot intravilan, dar în Cluj-Napoca, tot cumpărate. La acestea se adaugă un teren agricol din comuna Năpradea din judeţul Sălaj, teren moştenit în 2004.

Ca şi imobile, Radu Bica are un apartament în Cluj, cumpărat în 2007, şi o casă în Turda, cumpărată în 1982.

Vicepreşedintele are trei 3 credite la bancă în valoare de preste 74.000 de euro.

UPDATE  Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012, informează Mediafax.

În aceleaşi împrejurări, inculpatul Bica Radu Vasile a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro. La data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului Bica Radu Vasile i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 1 noiembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, învinuite pentru infracţiunea de dare de mită.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Victor Popa, a declarat pentru „Adevarul“ că aşteaptă un răspuns oficial, pentru a putea confirma reţinerea vicepreşedintelui CJ Cluj. „Nu putem spune nimic, aşteptăm confirmarea. Pe urmă vom da un comunicat“, a spus Popa.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Radu Bica ar fi promis unor oameni de afaceri un contract de mentenanţă la stadionul Cluj Arena în schimbul unor sume de bani. Sursele citate afirmă că Bica a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, urmând ca marţi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, informează Mediafax.

Radu Bica (49 de ani) este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj din anul 2008. Din anul 2004, este vicepreşedintele PDL Turda şi vicepreşedintele organizaţiei judeţene PDL Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite