Vicepreşedintele CJ Cluj, acuzat de luare de mită, susţine că a primit banii împrumut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Bica
Radu Bica

Aspazia Droniuc, care deţine în Cluj două firme care au declarat un singur angajat, este cea care i-ar fi dat mita vicepreşedintelui CJ Cluj, Radu Bica, pentru a obţine informaţii privind licitaţia pentru mentenanţa stadionului, Bica susţinând însă că a primit banii cu împrumut, spun surse judiciare.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Radu Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, care deţine două firme în Cluj-Napoca, pentru informaţii legate de licitaţia privind încheierea unui contract de mentenanţă la Cluj Arena.

Potrivit surselor citate, Bica a susţinut, atât în timpul audierilor la DNA, cât şi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj, că banii primiţi au fost luaţi cu titlu de împrumut pentru a cumpăra seminţe şi îngrăşăminte pentru un teren agricol de 24.000 de metri pătraţi deţinut de soţia sa în judeţul Sălaj, informează Mediafax.

Vicepreşedintele CJ Cluj a afirmat că avea scadenţă la aceste facturi la sfârşitul lunii octombrie şi că a încercat să obţină un credit de la CEC pentru plata lor, însă obţinerea creditului ar fi durat prea mult timp, astfel că a cerut bani împrumut de la Aspazia Droniuc. Conform surselor citate, Bica a susţinut că a cerut banii împrumut de la Aspazia Droniuc, pe care o cunoaşte de mai mulţi ani, care, la rândul ei, ar fi împrumutat banii de la un avocat bucureştean.

Procurorii au afirmat, însă, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj, că banii primiţi de Bica nu erau împrumut pentru plata unor facturi, ci mită pentru ca vicepreşedintele CJ Cluj să-i furnizeze Aspaziei Droniuc informaţii cu privire la o viitoare licitaţie pentru încheierea unui contract de mentenanţă la Cluj Arena.

Apărătorii lui Radu Bica au afirmat, însă, că nu există probe împotriva acestuia şi că nu avea nicio atribuţie în încheierea vreunui contract de mentenanţă.

Aspazia Droniuc deţine firma Frarom Import-Export din Cluj, înfiinţată în 2005 şi care are ca obiect de activitate „consultanţă pentru afaceri şi management", potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Conform sursei citate, indicatorii din situaţiile financiare de la sfârşitul anului 2010 arată că această firmă avea, anul trecut, la capitolul „număr mediu de angajaţi" un salariat. De asemenea, firma are o cifră de afaceri de 601,215 lei, profit 0 lei şi pierderi de 95.370 de lei. Aspazia Droniuc deţine şi firma de asigurări SC Groupe Frarom Agent de Asigurări SRL.

Radu Bica a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită, în urma unui flagrant. El a fost prezentat, marţi, Curţii de Apel Cluj, cu propunere de arestare preventivă şi a declarat, înainte de a intra în sala de judecată, că este nevinovat.

Bica a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, avocaţii săi declarând că vor face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite