Viaţa ucrainenilor, expusă la Iulius Mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografiile au fost realizate de Felician Săteanu, Dan Moldovan şi Florin Puşcaş.
Fotografiile au fost realizate de Felician Săteanu, Dan Moldovan şi Florin Puşcaş.

O expoziţie de fotografii cu tema „viaţa ucrainenilor" a fost deschisă azi la Iulius Mall. Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Artelor şi Multiculturalismului care se desfăşoară la Cluj, în perioada 14-16 octombrie.

Fotografiile au fost realizate pe Valea Ruşcovei în Maramureş, unde trăiesc peste 20.000 de etnici ucraineni. Instantaneele au fost surprinse în cadrul Taberei Internaţionale de Fotografie organizată de Căminul Cultural Repedea. Scopul acestei tabere a fost cel de a promova, conserva şi valorifica tradiţiile şi obiceiurile locale.

Fotografiile au fost realizate de Felician Săteanu, Dan Moldovan şi Florin Puşcaş. Munca la câmp, creşterea animalelor precum şi trăsături ale culturii locale sunt câteva dintre temele surprinse de artişti. „A fost prima tabără de fotografie la care am participat, fiind o provocare şi o experienţă plăcută pentru mine. Sper că prin fotografiile realizate am reuşit să ating unul dintre scopurile taberei, acela de a promova Maramureşul. Am fost impresionat de modul în care a fost organizată tabăra şi de deschiderea oamenilor faţă de munca noastră", a susţinut Florin Puşcaş, fotoreporter la Glasul Maramureşului.

Expoziţia este deschisă publicului de vineri până duminică.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite