Vezi în acţiune avionul cu care s-au prăbuşit cei doi piloţi clujeni (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul cu care s-au prăbuşit clujenii. Foto: Bogdan Pop (www.photoavia.net)
Avionul cu care s-au prăbuşit clujenii. Foto: Bogdan Pop (www.photoavia.net)

Un avion MIG cu dublă comandă s-a prăbuşit, ieri, lângă comuna Călăraşi (judeţul Cluj), în apropiere de unitatea militară din Câmpia Turzii. În urma impactului cu pământul, pilotul şi copilotul au decedat.

Căpitanul comandor Laurenţiu-Nicolae Chiriţă (40 de ani) şi locotenentul comandor Sorin Avram (40 de ani) au evitat dezastrul, ocolind două case şi nu au mai avut timp să se catapulteze.

Avionul se pregătea de aterizare. În urma impactului cu solul, avionul a explodat şi s-a făcut scrum, rămăşiţe ale acestuia regăsindu-se pe o porţiune de câteva sute de metri.

Aeronava mai avea doar 1.000 de metri până la pista de aterizare, intrând în picaj de la înălţimea de 50-60 de metri, cu o viteză de circa 330 de kilometri pe oră. Potrivit martorilor, avionul nu a mai putut fi controlat, s-a răsturnat cu carlinga în jos şi s-a prăbuşit în câteva fracţiuni de secundă.

Deşi nu a fost confirmat oficial, avionul care s-a prăbuşit ieri avea indicativul 329 (foto). Fotografia a fost surprinsă de clujeanul Bogdan Pop (http://www.photoavia.net), unul dintre puţinii pasionaţi de fotografierea avioanelor din Ardeal.

Acesta susţine că cei doi piloţi nu erau doar buni, ci foarte buni. „Cred că alături de comandant erau cei mai buni piloţi din Cluj“, a afirmat Pop.

Laurenţiu Chiriţă era foarte dedicat meseriei pe care o avea şi era foarte îndrăgit de comunitatea fotografilor de avioane din România, care îşi exprimă părerea de rău pe forumul intern. (Foto: rospotters.ro)

Laurenţiu Chiriţă

Citeşte şi:
UN AVION MIG S-A PRĂBUŞIT LA CÂMPIA TURZII! Pilotul şi copilotul au murit! Vezi un reportaj video cu piloţii şi ultima fotografie a avionului
VIDEO Piloţii-eroi au evitat o catastrofă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite