VIDEO Vezi cele două spoturi oficiale ale TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii TIFF au lansat oficial cele două spoturi ale festivalului. Ele pot fi văzute pe site-ul www.tifftv.ro şi pot fi comentate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ediţia din 2012 a TIFF are două spoturi oficiale, ambele cu tema „Să mori din dragoste de filme", şi ambele parodiază ideea de „supradoză" de filme. Cei care au gândit şi realizat spoturile sunt regizorii Marian Crişan şi Iulia Rugină. „Ideea a fost să filmăm niște declarații despre dispariția unui cinefil înrăit care și-a dat duhul din cauza vizionării excesive de filme. Sper ca asta să nu descurajeze spectatorii fanatici de la TIFF... ", spune Marian Crişan despre spotul în care Luminiţa Gheorghiu, Adrian Titieni, George Piştereanu şi Alina Grigore deplâng dispariţia prematură a unui cinefil plecat înainte de vreme dintre cei vii din prea multă dragoste de filme.

Spotul a fost realizat după un scenariu de Anca Yvette Grădinariu, imaginea este semnată de George Dăscălescu, iar montajul - de Tudor Pojoni. „Am încercat să facem ceva comic cu mijloace puține. Şi mi-a făcut plăcere să lucrez cu câțiva actori excelenți și o echipă dinamică", adaugă Marian Crişan.

Întreaga campanie de promovare a ediţiei de anul acesta a pornit de la ideea că filmul este religia TIFF-ului.

Al doilea spot e realizat de Iulia Rugină care „intră" în casa unuia dintre fanaticii TIFF-ului şi-l găseşte uitat în faţa proiectorului, fascinat de imaginile din „Odiseea spaţială 2001". Soţia furioasă îi aruncă pe geam telecomanda, care face un salt fantastic şi ajunge taman în ochiul lunii.

„Am ales să avem referințe din Kubrick și Méliès pentru că sunt două dintre highlight-urile ediției de anul ăsta. Racheta din luna lui Méliès s-a transformat în telecomanda zilelor noastre. Așa că e un citat, peste fix 110 ani, al unui prim mare cineast - Georges Méliès. E un spot care vorbește în primul rând despre pasiunea pentru cinema. Și a fost făcut cu pasiune pentru cinema, așa că e cât se poate de sincer", explică Iulia Rugină, care semnează şi scenariul. Imaginea îi aparţine lui Marius Iacob, sunetul - lui Vlad Voinescu, iar efectele speciale au fost create de Alma Cazacu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite