Cluj: Verificări la firma care a adus în şcolile clujene lapte cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Verificări la firma care a adus în şcolile clujene lapte cu probleme
Cluj: Verificări la firma care a adus în şcolile clujene lapte cu probleme

Autorităţile sanitare din Suceava fac verificări la o fabrică de produse lactate din Vatra Dornei, după ce prin sistemul de alertă rapidă s-au semnalat unele probleme privind laptele oferit elevilor din două şcoli clujene, în cadrul programului „Laptele şi cornul“. 

Directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat într-o conferinţă de presă că autorităţile sanitare clujene au transmis o alertă rapidă cu privire la două loturi de lapte produse de fabrica Dorna Lactate din Vatra Dornei, după ce în două şcoli din judeţul Cluj s-au înregistrat probleme cu laptele distribuit în cadrul programului „Laptele şi cornul“.

Citeşte şi
Cornuleţ expirat cu lapte, pe băncile elevilor

Abiţei a spus că la una din şcoli laptele avea ph-ul mai mare, iar la cealaltă şcoală şase elevi au acuzat probleme digestive.

Potrivit sursei citate, o echipă de control din Vatra Dornei a început verificări la fabrica respectivă, în cursul zilei de luni urmând să ajungă la DSP Suceava probele de lapte recoltate de inspectorii sanitari pentru analize de laborator.

Directorul DSP Suceava a precizat că cele două loturi având 223.000, respectiv 217.900 de cutii de lapte nu mai există în depozitul fabricii dornene, cutiile fiind distribuite în judeţele Iaşi, Cluj, Bacău şi în Capitală.

„E posibil ca probele să fie bune şi ca problema să fi apărut la transport sau depozitare", a spus Abiţei, arătând că în cazul în care probele sunt neconforme producătorul va fi sancţionat.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite