Vedeţi ce spun contracandidaţii lui Emil Boc la fotoliul de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru unii dintre candidaţii la funcţia de primar al Clujului nu era o surpriză că Emil Boc îşi va anunţa intenţia de a obţine încă un mandat în fruntea administraţiei locale. Toţi susţin, însă, că fostul premier este un contracandidat demn de luat în seamă.

Pentru fotoliul de primar al Clujului se „bat" Marius Nicoară (USL), Emil Boc (PDL), Emil Culda (PNŢCD), Eckstein Peter Kovacs (UDMR), Mircia Giurgiu (independent), Csep Sandor (PCM) şi Gergely Balasz (PPMT).

„Clujul merită să aibă doi candidaţi cu experienţă"

Marius Nicoară, candidatul USL, susţine că oraşul Cluj merită să aibă doi candidaţi cu experienţă, adică domnia sa şi Emil Boc. „Cluj-Napoca e cel mai important oraş după Bucureşti şi cred că merită să aibă doi candidaţi cu experienţă, din care să aleagă. Eu mă bazez pe experienţa acumulată, pe realizările mele prin care am adus judeţul în top şi pe sprijinul pe care mi-l va acorda şi Guvernul", susţine Marius Nicoară.

Emil Boc vrea un nou mandat de primar la Cluj

Acesta mai afirmă că fiecare candidat porneşte cu şansa sa în cursa pentru primărie. Nicoară spune că şi-a construit programul în urma unor dezbateri consistente cu membrii comunităţii clujene - profesori, studenţi, medici, avocaţi, pensionari.

Dacă va ajunge primar, candidatul USL intenţionează să regândească serviciul de saubrizare, să găsească formula potrivită pentru a anvelopa toate blocurile din oraş cu costuri minime pentru oameni, să construiască mai multe parkinguri şi să amenajeze mai multe spaţii verzi.„Vom amenaja mai multe spaţii verzi, verzi în adevăratul sens al cuvântului, nu cum arată acum parcul central", adaugă Marius Nicoară.

Acesta vrea să aducă în Cluj un monorail (o variantă de tren rapid) care să lege Gilăul de Floreşti şi să treacă de-a lungul Someşului.

Campanie electorală cu 0 lei

Un alt candidat la fotoliul de primar al Clujului e independentul Mircia Giurgiu. Pentru acesta nu a fost o surpriză anunţul făcut azi de Emil Boc. Giurgiu crede că şansele lui Boc la primărie sunt destul de mici. „Faptul că a fost prim-ministru într-o perioadă de criză şi că a tăiat enorm de multe drepturi, a tăiat salarii, indemnizaţii îi reduc considerabil şansele la funcţia de primar. Îi va fi foarte greu să câştige ţinând cont cât de multe măsuri antipopuliste a luat", afirmă Giurgiu.

Acesta promite că nu va cheltui în campania sa electorală niciun leu şi că va discuta cu clujenii în pieţe, pe autobuze, în biserici şi în mediul virtual, pe reţelele de socializare.

„Un contracandidat serios"

Candidatul UDMR la Primăria Cluj-Napoca, Eckstein Peter Kovacs, spune despre Emil Boc că e „binevenit pe corabia candidaţilor", că îl apreciază şi, în acest context, lupta pentru primărie va fi una grea. „Emil Boc e o personalitate cu notorietate în Cluj. E un contracandidat serios. Îl cunosc şi îl apreciez", susţine Eckstein Peter Kovacs.

„Candidatura la funcţia de primar, un pas înapoi“

Economistul Emil Culda, candidatul PNŢCD la postul de primar al Clujului, crede că, ţinând cont de experienţa politică a lui Emil Boc, opţiunea de a candida ca primar la Cluj-Napoca e o alegere greşită. „Oricine ar fi fost prim-ministru, fie Emil Boc, fie altcineva, întoarcerea lui în oraşul de unde a plecat e clar un pas înapoi în cariera sa politică“, consideră Emil Cuda. Acesta speră ca locuitorii Clujului să înţeleagă că e nevoie de o schimbare reală şi să voteze în consecinţă.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite