Portret / Vasile Gheorghe a dus juniorii CFR-ului până în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de copii şi juniori al CFR-ului a devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai puternice din ţară. Meritul îi revine lui Vasile Gheorghe, coordonatorul întregului proiect.

Vasile Gheorghe a reuşit un lucru de care întreaga suflare vişinie poate fi mândră. Dacă în urmă cu câţiva ani CFR-ul nu exista la nivel înalt nici măcar în ceea ce priveşte echipa mare, acum se poate mândri şi cu un centru de copii şi juniori puternic. În 2009, patru grupe s-au calificat la turneul zonal, iar juniorii A au fost cei care au deschis drumul piticilor.

După moto-ul „iubeşte-ţi clubul“, impus de antrenorul lor, anul acesta, juniorii A ai formaţiei din Gruia, născuţi în 1992 şi antrenaţi de Vasile Gheorghe, vor juca finala turneului zonal, împotriva celor de Liberty Salonta, club patronat de Marius Vizer.

Echipa s-a mutat la Arad sub denumirea de ACU şi îi va primi pe finalişti cu gândul de a câştiga turneul. Trupa antrenată de Vasile Gheorghe a trecut în semifinala Turneului Zonal de Viitorul Constanţa, echipa lui Gheorghe Hagi, după victorii în ambele meciuri disputate, scor 1-0 şi 2-0 şi îşi doreşte cu orice preţ să termine pe primul loc.

„A fost extrem de greu în ambele meciuri din semifinale. Am întâlnit o echipă cu individualităţi, dar până la urmă am profitat de greşelile lor şi am reuşit să învingem, printr-un joc de echipă de excepţie. Este un rezultat istoric pentru CFR, toţi au avut jucători născuţi în 1991, iar ai noştri sunt cu un an mai mici. Nu ştiu dacă la început mă aşteptam la această performanţă, dar când pleci la luptă, tot timpul te gândeşti să nu pierzi“, spune Vasile Gheorghe.

Au cele mai bune condiţii

Centrul de copii şi juniori al CFR-ului s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, datorită sumelor investite de finanţatorul Arpad Paszkany. Conducerea speră ca în doi ani mai mulţi tineri fotbalişti să facă pasul spre prima echipă. Vasile Gheorghe spune că are tot timpul uşa deschisă la preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, în ceea ce priveşte problemele legate de juniori. „Avem jucători la fiecare grupă şi cel puţin doi-trei sunt extrem de talentaţi. Conducerea ne asigură cele mai bune condiţii, pentru că altfel nu poţi face performanţă. Am tot timpul înţelegere din partea conducerii, care a realizat ceva extraordinar aici. Dintre juniorii A, după Sergiu Buş, portarul Călin Tiut şi Sergiu Negruţ vor face repede pasul spre echipa mare. Apoi, în doi-trei ani, îi vor urma alţii. CFR a ajuns un brand şi copiii sunt tot mai atraşi să vină la noi“, declară acesta.

Deşi în trecut a activat şi la Universitatea Cluj, tehnicianul a fost atras de proiectul lui Paszkany, care i s-a părut mai serios şi niciodată nu i-a părut rău pentru acest lucru.

Ţânând cont de performanţele echipei mari Gheorghe este convins că juniorii au toate motivele să se pregătească, pentru a le călca pe urme fotbaliştilor care acum sunt idolii lor.

PROFIL

Născut: 15.03.1953, Vlad-Ţepeş, Ilfov
Familie: Căsătorit, are o fată
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, deţine licenţa UEFA A

CE-I PLACE: Îi place foarte mult să citească, în principal literatură de specialitate. Este abonat la multe reviste, din care se documentează în permanenţă. Autorul său preferat, indiferent de specia literară, este Paolo Coelho.

CE NU-I PLACE: „Nu-mi plac minciuna şi lipsa de punctualitate. Aceste lucruri le aplic mereu în meseria mea şi le cer şi copiilor să se ghideze după asta“.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

- Care sunt oamenii care v-au ajutat în carieră?
- Pe plan personal, soţia şi fiiica mea sunt totul pentru mine. Apoi, stafful cu care lucrez are merite extraordinar de mari. Medicul Tiberiu Răcăşan, maseurul Eugen Jaşcău, preparatorul fizic Cristian Dragotă,  antrenorul cu portarii Andrei Pogăcean şi nu în ultimul rând secretarul clubului, Iustin Bălaj, sunt oameni pentru care nu am cuvinte. Ne înţelegem perfect, iar acest lucru ne ajută să fim cei mai buni.
- Ce mesaj aveţi pentru copiii care încă nu fac sport?
- Să vină la CFR Cluj. Aici vor găsi cele mai bune condiţii, dorinţă de a face performanţă, profesionalism. Cu toţii ne mândrim cu echipa mare, iar ei trebuie să-i calce pe urme. Totul e gratis, îi aşteptăm cu braţele deschise.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite