Vânzarea lui Dubarbier, gură de oxigen pentru Paszkany!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dubarbier a lăsat duelurile din Liga I pentru un contract mai bun, în Franţa
Dubarbier a lăsat duelurile din Liga I pentru un contract mai bun, în Franţa

1,8 milioane de euro este suma încasată pentru Dubarbier, iar din banii de la Lorient, Paszkany mai doreşte un atacant. În afară de Cristian Bud, cumpărat încă de anul trecut, CFR a adus doar jucători liberi de contract, iar la capitolul plecări sunt cinci fotbalişti.

Pentru această perioadă de transferuri, cei mai bine cotaţi fotbalişti ai CFR-ului erau Traore şi Yssouf Kone, dar marele câştigător a fost Sebastian Dubarbier. „Ghepardul“, urmărit de un an şi jumătate de francezi, conform declaraţiei lui Christian Gourcuff, antrenorul celor de la Lorient, a fost transferat pentru suma de 1,8 milioane de euro, sumă cu care Arpad Paszkany a fost nevoit să se mulţumească.

Deşi în urmă cu doi ani, acesta era cotat la aproximativ şapte milioane, criza mondială i-a făcut pe şefii din Gruia să-l vândă pentru o sumă mult sub valoarea fotbalistului. În acest moment, site-ul german de specialitate transfermarkt.de îl cotează pe fotbalistul argentian la 2.650.000 de euro, cu aproape un milion de euro peste suma obţinută de Paszkany pentru vânzarea sa.

Fără achiziţii de marcă

Oameni apropiaţi patronului din Gruia spun că acesta, împreună cu Iuliu Mureşan, şi-au construit întreaga politică de achiziţii pe vânzarea unor fotbalişti precum Kone sau Traore, jucători pe care sperau să încaseze în jur de şase milioane de euro. Deşi au existat tatonări pentru ambii jucători, oferta concretă a întârziat să apară, motiv pentru care CFR nu a reuşit nici achiziţii de marcă.

Transferul lui Bud a fost efectuat cu mai multe luni înainte de începerea perioadei de mercato, iar suma de 700.000 de euro urmează să fie plătită în trei tranşe. Apoi, singura certitudine de până acum, Nicolae Dică, a fost împrumutat gratis de la Catania, urmând ca CFR să achite jumătate din salariul fotbalistului. În aceste condiţii, niciun jucător de mare valoare nu a putut ajunge în Gruia, din cauza lipsei de bani.

„Ştiţi că mie nu-mi place să vorbesc despre bani. Nu contează suma pentru care l-am transferat pe Dubarbier, am considerat că oferta a fost bună atât pentru club cât şi pentru el. Sper să mai aducem un jucător“, a declarat preşedintele Iuliu Mureşan.

Fotbalistul despre care vorbeşte oficialul ar putea fi Ricardo Daniel Noir, un atacant argentinian de la Boca Juniors, în vârstă de 23 de ani, conform unor informaţii. Acesta este cotat la  800.000 de euro, dar şefii din Gruia speră să obţină semnătura acestuia pentru o sumă mai mică. În prezent, în lotul CFR-ului sunt patru atacanţi: Kone, Traore, Nei şi Buş.

 „Mi-am dorit demult un transfer în Occident, iar Franţa cred că mi se potriveşte“
Sebastian Dubarbier


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite