Vânătoare de joburi în ziua licenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Goran caută un job de contabil ori de economist
Corina Goran caută un job de contabil ori de economist

Corina Goran, o studentă la business, şi-a susţinut, ieri, de dimineaţă, lucrarea de licenţă, iar apoi şi-a căutat un loc de muncă la târgul de joburi organizat pe Cluj Arena.

Corina Goran este unul dintre clujenii care şi-au căutat un job, ieri, la Târgul Locurilor de Muncă, care a avut loc pe stadionul Cluj Arena. Spre deosebire de ceilalţi candidaţi la o slujbă, ea a venit la târg la scurt timp după ce şi-a susţinut prezentarea orală a lucrării de licenţă la Facultatea de Business din Cluj-Napoca. „Caut un job de contabil ori de economist. O să fac şi un master tot în domeniu şi mă gândeam că, în paralel, m-aş putea angaja", spune tânăra de 22 de ani.

Deşi nu a găsit niciun job care să-i fie pe plac, tânăra nu s-a descurajat şi şi-a depus CV-ul la o companie de resurse umane prezentă la târg. „Sper să mă sune. Am mai fost şi la alte târguri de joburi cum au fost cele de la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) şi Târgul de Cariere de la Casa de Cultură a Studenţilor. Am observat că se caută multe joburi în IT şi în domeniul tehnic", afirmă Corina Goran.

Un vis îndepărtat

Spune că s-a descurcat la licenţă şi peste puţin timp se va înscrie la master, tot în Cluj-Napoca. „Eu sunt din Râmnicu Vâlcea. Am venit aici, la Cluj, la facultate, pentru că nu îmi place Bucureştiul, nu îmi plac bucureştenii. Visul meu este să îmi pot deschide o pensiune turistică, însă pentru asta am nevoie de bani", explică Corina Goran. Pensiunea şi-o imaginează undeva la munte, într-un peisaj pitoresc. Neapărat în zona Transilvaniei.

Pentru ea, un salariu decent în Cluj, ţinând cont de chirie, cheltuieli şi mâncare, este de circa 2.000 de lei. Iar ca să îşi îndeplinească visul nu are de gând să plece în străinătate. Crede că se va descurca şi în ţară.

Caută de 6 luni

Tot în domeniul turismului vrea să muncească şi Szekely Melinda, o şomeră de 24 de ani care îşi caută un job de jumătate de an. Ea a lucrat ca şi casieră cu jumătate de normă şi câştiga 350 de lei şi bonuri de masă. „Mi-am dat demisia în urmă cu jumătate de an şi de atunci tot caut. Nu am găsit nimic care să corespundă studiilor mele. Eu sunt absolventă a Facultăţii de Geografie, am master şi brevet  de turism", afirmă aceasta.

Dacă nu va găsi un loc de muncă plătit cu 1.200 de lei, Szekely Melinda spune că va pleca în Marea Britanie ca să-şi încerce norocul. O altă modalitate de a face rost de un job frumos şi bine plătit sunt internshipurile. Prietena cu care Melinda a venit la târg - Bellevari Timea - va pleca peste puţin timp la Istanbul, printr-un internship pe design vestimentar, ea fiind masterand la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Târgul în cifre

20 de firme au fost prezente la târg şi au oferit circa două sute de joburi pentru ingineri, IT-işti, agenţi de asigurare sau de vânzări, dar şi pentru diverse profesii în domeniul financiar şi în cel al construcţiilor. Dacă se iau în calcul şi locurile de muncă oferite de către cei de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (care au adus la târg şi doi „funcţionari electronici"), oferta ajunge undeva la 1.500 de slujbe. Organizatorul acestui târg este Centrul de Dezvoltare Managerială, un ONG clujean creat în 1994.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite