Validarea lui Boc în funcţia de primar, contestată de USL în instanţă pe motiv de fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contestaţia nu va avea ca efect suspendarea ceremoniei de depunere a jurământului de către fostul premier, care are loc astăzi la ora 14.00. Niciun efect nu va avea nici asupra hotărârii de validare a mandatului.

USL a depus astăzi la Judecătoria Cluj o contestaţie la sentinţa de validare a mandatului de primar al lui Emil Boc. Motivele invocate în contestaţia USL sunt legate de fraudarea alegerilor, a susţinut Lucian Marian, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei. „Contestaţia nu are ca efect suspendarea hotărârii Judecătoriei Cluj de validare a primarului, sentinţa fiind executorie“, a explicat Marian. Acesta a mai susţinut că termenul în care se va judeca solicitarea USL va fi stabilit de Tribunal, instanţa competentă în acest caz. 

Nicoară: „considerăm că alegerea sa s-a bazat pe o fraudă electorală“

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, a declarat, vineri, că USL a decis să înainteze recurs la sentinţa de validare a lui Emil Boc ca primar al municipiului Cluj-Napoca. "Am decis în USL contestarea la Judecătoria Cluj-Napoca a validării lui Emil Boc în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Am depus, vineri, recurs în termenul legal de 15 zile întrucât considerăm că alegerea sa s-a bazat pe o fraudă electorală, pe care noi am semnalat-o la vremea respectivă atât la Biroul Electoral Judeţean, cât şi la Biroul Electoral Central. Recursul se va judeca la Tribunalul Cluj", a spus Nicoară. În recursul depus la instanţă se cere "invalidarea alegerii lui Emil Boc în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca" pe motiv că acesta a fost ales "prin fraudă electorală", existând "vădite încălcări ale legii civile şi electorale".
"Frauda electorală a constat în faptul că atât în cursul procesului de votare, cât şi în derularea activităţii de numărare a voturilor şi încheiere şi transmitere a proceselor-verbale privind stabilirea rezultatului votării pentru alegerea primarului, reprezentanţii USL au semnalat o serie consistentă de nereguli care sunt în măsură să vicieze rezultatul final al votului şi să deturneze manifestarea de voinţă exprimată de alegători", se arată în document.

Boc, validat de Judecătoria Cluj

Preşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Sorina Seleşiu, a declarat, marţi, că validarea lui Boc ca primar al municipiului a avut loc în Camera de Consiliu a instituţiei, după verificarea unor acte, printre care raportul financiar cu cheltuielile din alegerile locale şi procesul-verbal cu rezultatul scrutinului comunicat de Biroul Electoral Municipal (BEM). "Emil Boc a fost validat, marţi, în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, de către Judecătorie, în cadrul Camerei de Consiliu în care s-au analizat mai multe documente depuse, printre care raportul financiar cu cheltuielile din alegerile locale şi procesul verbal cu rezultatele acestora, comunicate de BEM. Cei interesaţi pot face recurs la Tribunalul Cluj la sentinţa de validare a lui Emil Boc în termen de 15 zile", a spus Seleşiu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite