Vacanţe pentru copii la mare sau la munte, începând cu 420 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din Cluj pot avea parte de o vacanţă de şapte zile la preţuri începând cu 420 de lei. Şi cei care vor rămâne în oraş pot să-şi facă planuri de vacanţă. Ei pot participa gratuit la cursuri de vară centrate pe activităţi artistice sau la cursuri de tenis, la Palatul Copiilor din Cluj.

Vacanţa şcolară de vară bate la uşă. Elevii care nu şi-au făcut încă planuri de vacanţă pot alege, la preţuri pentru toate buzunare, taberele şcolare organizate de Palatul Copiilor sau de Direcţia de Sport a judeţului Cluj.

Oferta pentru tabere şcolare în judeţul Cluj este mai săracă anul acesta. Băişoara şi Caps (Valea Ierii) sunt singurele destinaţii unde elevii clujeni pot să-şi petreacă câteva zile din vacanţă.

„Încercăm să-i atragem pe cei mici prin faptul că am adus, ca noutate, animatori, speciali instruiţi, care se ocupă de elevi în mod exclusiv, în funcţie de specificul taberei. Cele de la Băişoara sunt tabere tematice, pe engleză, pictură, sport, sculptură, în fucţie de preferinţe, pe când la cele din Caps sunt libere“, a declarat Valentin Cuibus, directorul Palatului Copiilor din Cluj, organizatorul taberelor.

Discotecă pentru cei mici

Doritorii vor plăti pentru opt zile de vacanţă, în cele două locaţii, 420 de lei. În acest preţ sunt incluse  şapte nopţi de cazare în camere cu două-şase paturi, baie în fiecare cameră, dar şi trei mese pe zi.

Complexul turistic este dotat cu terenuri de volei, baschet, sală de conferinţe, iar seara cei mici pot avea parte de o distracţie la discotecă, sub supravegherea profesorilor. Copiii amatori de aventură pot alege, însă, o tabără în Delta Dunării. Vacanţa se desfăşoară timp de trei săptămâni, începând cu 1 iulie la preţul de 800 de lei.

„E o tabără specială. Nu ai televizor, nu ai nimic, e un pic altceva. Copiii învaţă să se gospodărească singuri. Se doarme în corturi. Noi punem la dispoziţie tot, mâncarea care se cumpără, transportul cu barca, corturile, materialele etc.“, a mai sus Cuibus. În preţ nu este inclus transportul, care costă aproximativ 120 de lei.

Cursuri gratuite

Cei care vor rămâne în oraş pot avea şi ei parte de distracţie, în cadrul programelor Palatului Copiilor.

Din 13 iunie, cei mici se pot înscrie la cursurile de înot, la preţul de 140 de lei, costul a 10 şedinţe. Elevii clujeni pot să participe gratuit la activităţi educative, centrate pe activităţi artistice sau sportive. Cursurile se desfăşoară începând cu 23 iunie, între orele 9.00 şi 13.00. Copiii vor învăţa aici să picteze, vor lua lecţii de muzică, vor participa la activităţi sportive, dar vor avea parte şi de cursuri de aeromodelism.

Tot gratuit, din 20 iunie, elevii clujeni pot participa, timp de două luni, între orele 9.00 şi 13.00 la cursuri de tenis. Înscrierile se fac la Palatul Copiilor din Cluj.

498 de lei, şapte zile la mare


Cei care vor să petreacă o vacanţă la mare pot alege oferta Direcţiei de Sport a judeţului Cluj. Şapte zile la Costineşti costă începând cu 498 de lei şi poate ajunge la 558 de lei, în funcţie de data taberei. În preţ sunt incluse şase nopţi de cazare în camere cu patru paturi, trei mese pe zi.

Transportul nu este inclus, însă costă aproximativ 120 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite