VOCEA ARDEALULUI: O ţară ieftină, ca un parizer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă tem că România va deveni o ţară ieftină, fără visuri.

Există încă tineri pentru care merită să te prindă pensia în ţara asta. Nu îi vezi prea des la televizor, dar îi poţi întâlni pe la dezbateri, la diverse competiţii sau la ecologizat munţii. Ai vrea să grăbeşti timpul, să îi vezi ieşiţi de pe băncile şcolii, cu treaba lor, punând totul pe roate cu entuziasm, corecţi şi necontaminaţi de virusul spăgii.

O tânără creatoare de modă din Sibiu a adus la Cluj o colecţie futuristă, o combinaţie de costume inspirate parcă din Star Trek şi Mortal Kombat. A urcat manechinele pe pantofi cu talpa înaltă de douăzeci de centimetri şi le-a dat drumul pe catwalk. Ada Bucşă a reuşit să şocheze. Dar ce a spus designerul la finalul spectacolului este mai important decât hainele pe care le-a creat. Sibianca de numai 21 de ani are convingerea că exprimările curajoase îi vor putea impune pe tineri în fata creatorilor de modă „scăpătaţi“, care îşi menţin „celebritatea“ prin scandaluri de tabloid.

Desigur că modelele create de Ada au stârnit păreri contra printre conservatorii care susţin că a forţat nota. Dar rămâne curajul ei de a schimba ceva. Sunt nenumăraţi tineri care îşi duc proiectele la capăt. Şi dacă ne mai prefacem mult că nu vedem cei 800 de lei oferiţi drept salariu pentru o lună de muncă, sau că unii chiar refuză să muncească în semn de protest faţă de astfel de oferte, sau că nu le-ar ajunge o viaţă pentru plata unui credit, mă tem că vine o zi în care România va semăna cu pensionarii noştri de azi – o ţară fără visuri, ieftină ca o felie de parizer.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite