VIDEO Un documentar de Raoul Martinez, pe muzica lui Nico de Transilvania, va rula la Casa TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Loteria nașterii", un documentar semnat de Raoul Martinez, va fi proiectat în prezența regizorului vineri, 26 octombrie, de la ora 20.00, la casa TIFF. Vizionarea va fi urmată de o petrecere unde va mixa Nico de Transilvania.

Seria proiecțiilor speciale de la Casa TIFF continuă vineri, 26 octombrie, de la ora 20.00, cu documentarul „Loteria nașterii", realizat de Raoul Martinez. Filmul reprezintă prima parte a trilogiei „Să creăm libertate". Inițial, proiectul a fost gândit în spațiul online ca un set de filme, eseuri și picturi ce explorează relația dintre putere, control şi libertate într-o societate democratică, arată organizatorii evenimentului, într-un comunicat.

Filmul, care va fi proiectat în premieră în Romania, la Casa TIFF , este primul episod lansat ca producție de sine stătătoare. Proiecţia va fi urmată de o sesiune Q/A la care va participa regizorul. Documentarul include interviuri cu intelectuali de marcă la nivel mondial: jurnaliști, academicieni, istorici, filosofi, psihologi şi activişti care încearcă să înțeleagă forțele culturale, educaționale și comerciale care ne influențează. Printre aceștia - Howard Zinn, Vandana Shiva, Steven Pinker, Tony Benn, Michael Albert, George Monbiot, Nick Davies, Daniel Dennett, Bill Fletcher, Kathleen Taylor și Jeff Schmidt.

„Încă de la naștere, mințile noastre reprezintă un câmp de bătălie al unor forțe aflate în competiţie. Rezultatul acestor lupte determină societatea pe care o creăm. Acest film este despre forţele culturale, educaţionale şi comerciale care dau formă identităţii noastre, deseori în maniere care limitează atât liberteatea noastă personală, cât şi cea politică.", explică Raoul Martinez conceptul care a stat la baza întregii trilogii.

Coloana sonoră a documentarului a fost realizată de Nico de Transilvania, cunoscută prin faptul că a compus și coloana sonoră a documentarului "Wild Carpathia".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite