VIDEO Patru femei au rămas fără lănţişoarele de aur. Vezi cum procedau tâlharii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei femei au rămas fără lănţişoarele de aur în cartierul Mărăşti
Trei femei au rămas fără lănţişoarele de aur în cartierul Mărăşti

Un bărbat de 38 de ani din judeţul Sălaj a fost arestat pentru 29 de zile pentru tâlhărie după ce, trei zile la rând, a acostat pe stradă femei sustrăgându-le, prin violenţă, lănţişoarele de la gât. Bijuteriile au fost amanetate.

La data de 21 august, ora 10.50, poliţişti din cadrul secţiei 2 Poliţie, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj -Napoca, au depistat şi prins pe G. Lucian, de 38 ani, din Sîg, judeţul Sălaj, care este suspect de comiterea a trei acte materiale de tâlhărie.

„În fapt, în trei zile consecutiv, în perioada 14-16 august, în jurul amiezii, acesta a acostat trei femei pe stradă, în zona cartierului Mărăşti, cărora le-a sustras lanţurile de la gât, prin întrebuinţarea violenţei. Bijuteriile au fost depuse în case de amanet de pe raza municipiului Cluj-Napoca, prejudiciul total fiind estimat la suma de 2.000 lei" a declarat Anca Sidonia Purdea, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.

Judecătoria Cluj-Napoca a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele bărbatului, acesta fiind cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie, au depistat  şi identificat pe L. Florentina de 28 ani şi un minor de 14 ani, ambii din Baia Sprie, judeţul Maramureş, suspecţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie. În jurul amiezii, cei doi s-au deplasat în cartierul Mărăşi, au urmărit o  femeie care purta la gât un lănţişor,  după care  minorul s-a apropiat de victimă şi i-a smuls bijuteria, fugind în direcţii diferite.

În baza semnalmentelor furnizate, poliţiştii au prins minorul, după câteva minute de la comiterea faptei iar L. Florentina a fost depistată în zona autogării municipiului Cluj-Napoca. Asupra acesteia a fost găsită suma de 1.040 lei precum şi un contract de amanet având ca obiect un lanţ din aur de 10.45 gr.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore urmând a fi prezentată Judecătoriei Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventivă iar minorul este cercetat în stare de libertate. Poliţişti desfăşoară activităţi în vederea documentării întregii activităţi  infracţionale a suspecţilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite