VIDEO Tatăl premierului: „Am tăiat toate gâștele din ogradă ca Emil să meargă la școală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat de părinții premierului în vara anului 2009, Ana și Ioan Boc le-au povestit reporterilor Click despre primii ani de școală, în satul natal, ai lui Emil Boc.

Capul familiei, Ioan Boc, stins din viață marți seara, la Cluj-Napoca, a povestit în urmă cu doi ani despre mezinul familiei, cel care avea să devină, peste ani, premierul României. Povești savuroase, cum numai bătrânii de la țară pot să le pună în cuvinte.

„Iubea copiii. Îi aduna în jurul său, juca fotbal cu ei, prin clasa a VI-a îi și medita", și-a amintit Ioan Boc, zis Nuțu Năii în satul natal al premierului, Răchițele. Mama premierului a adăugat însă că, pe lângă faptul că îi medita pe colegii săi, îi mai lua și la câte-un meci de fotbal, dar șila câte o partidă de cărți. „Totuși, zicea dirigintele, copiii luau note mai bune când se ocupa Emil de ei", a mai spus Ana Boc.

„Emil gâscarul"

Probleme au avut soții Boc în momentul în care urma ca mezinul familiei să înceapă clasa I. „Am luat pe atunci niște gâște. Emil avea grijă de ele. Emil, gâscarul. Și copilul nu a vrut să meargă la școală de teamă că nu-i va mai rămâne timp și pentru joacă", a povestit Ioan Boc. „Ei bine, i-am spus: dacă tu vii la școală, io iau cuvântul meu și toate gâștele le tai!", a continuat capul familiei Boc. Așa se face că cele șase-șapte gâște au fost tăiate în mai puțin de o săptămână, iar Emil Boc a început clasa I. Părinții premierului povesteau, cu zâmbetul pe buze, ce vorbeau sătenii după ce a ajuns prim-ministru: „Emil al lui Nuțu Năii a ajuns ministrul Nuțu Năii".

Rămâneți pe cluj.adevarul.ro pentru a vedea colecția de fotografii pe care Ioan Boc, tatăl premierului, a păstrat-o cu sfințenie după ce copiii săi au părăsit satul natal ca să-și facă un rost în viață.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite